5 uundværlige hjælpemidler til ældre

Puder

Bemærk også, vi ikke har testet produkterne personligt, men indsamler tilgængelig information om priser, sammenligning, kvalitet, specifikationer og eksterne forbrugertests. 

Nogle gange er det bare rart at få en hjælpende hånd, når det handler om hverdagens små udfordringer. Måske har du før prøvet at stå på et vådt badeværelsesgulv, hvor du var lige ved at falde bagover. Det kan også være, at du savner en ekstra tryghed, når du går en tur udenfor, eller at du ikke kan holde til at sidde ned på den hårde stol, når du er på besøg hos vennerne.

Heldigvis findes der mange nyttige hjælpemidler, som kan gøre din hverdag både lettere og mere tryg. Læs med herunder, og få et overblik over de fem vigtigste hjælpemidler, som du måske savner i hverdagen.

En skridsikker bademåtte

I bund og grund burde alle have en god, skridsikker bademåtte liggende i brusenichen og især i badekarret. Hvis du går ud og investerer i sådan en, kan du sikre dig mod slemme fald på badeværelsesgulvet eller i badekarret. Flere tusind danskere falder i badet hvert år, og den næste skal da ikke være dig selv. Når du går ud og kigger efter måtten, er det vigtigt, at du køber en måtte med sugekopper under bunden. Hermed ligger måtten stabilt og godt fast på gulvet eller i badekarret. Vælg desuden en kvadratisk bademåtte til brusenichen og en aflang til badekarret, så du får den bedste sikkerhed.

Støttegreb til badeværelset

Udover en god og skridsikker bademåtte, er det ligeledes en god idé at anskaffe sig nogle støttegreb til dit badeværelse. Med støttegreb placeret forskellige steder på badeværelsets vægge undgår du også uheldige fald på badeværelsesgulvet. Støttegrebene vil nemlig give dig en god balance og stabilitet. Sørg dog for at tænke på materialerne, når du går ud for at undersøge støttegrebene. Metal er et kraftigt materiale, som kan holde til en høj belastning, mens plastik ikke har en lige så høj belastningsevne, men stadig er et fint materiale, der desuden er billigere.

Tryghedsalarm

En tryghedsalarm er et fornuftigt køb, idet du let kan foretage et nødopkald samt straks komme i kontakt med dine nærmeste og andre vigtige personer. Hvis du for eksempel falder ude i entréen, kan du trykke på tryghedsalarmen for at etablere en telefonforbindelse til dine pårørende. Tryghedsalarmen er desuden så smart, at du kan føre en samtale med dine nærmeste uden at skulle holde den op til øret, eftersom alarmen både har højtaler og mikrofon indbygget.

Kompressionsstrømper

Et par gode kompressionsstrømper er ikke kun velegnede til lange flyrejser, men også til en god støtte i hverdagen. Dine vener bliver nemlig mindre elastiske, jo ældre du bliver, og de er samtidig mere udsatte for problemer. Kompressionsstrømpen er en veldokumenteret metode til at øge blodcirkulationen i dine ben, og du forhindrer dermed at blodet samles i benene.

En god siddepude

Måske har du ofte oplevet, at du hurtigt bliver øm, når du skal sidde på en hård spisebordsstol eller på kontorstolen derhjemme. Med en siddepude i god kvalitet kan du opnå optimal støtte og aflaste din ryg, så du kan sidde ned i flere timer ad gangen uden at få problemer. Sørg for at købe en pude med den rette form, der passer lige netop til dine behov.

Læs om elcykler til seniorer 

Læs også vores artikel om: Guide: De 4 bedste fastnettelefoner til ældre

Se vores artikel om: Stor varmetæppe test – se vinderne her

Se vores artikel om: Derfor får du grå stær

Se vores artikel om: Testvindende varmepuder til dit behov

Læs også: Guide til den næste og bedste badestol til brusekabinen

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden