Seniordating kan være vejen til kærlighed

32-featured 2

Man bliver aldrig for gammel til at elske, problemet er bare, at ikke alle har nogen, som de kan kaste deres kærlighed over. Hverdagen kan derfor hurtig blive grå og kedelig, hvis du mangler noget modspil både på et romantisk plan men også på et intellektuelt plan. I så fald mangler du nogen, som du kan dele dine tanker og følelser med. Ensomheden skal træde i baggrunden, mens kærligheden skal blomstre. Men er dette lettere sagt end gjort?

Det kan være svært at møde den eneste ene på gaden eller i toget, men dette betyder ikke, at chancen ikke stadig er der. Det kan dog være, at du også skal benytte dig af nogle andre muligheder i din jagt på at finde drømmemanden eller drømmekvinden.

Online seniordating kan være med til at bane vejen for kærligheden. Der findes således flere datingsider, hvor aldersgrænsen udelukkende er 50+. Du skal derfor ikke bekymre dig om at skulle lede efter kærligheden igennem et hav af unge mennesker, som ikke er en dag over 25 år gamle.

De bedste datingsider for seniorer

love keyboardDer findes mange forskellige datingsider, som dog alle har det tilfælles, at de er til for at hjælpe dig med at finde kærlighed eller venskab. Derudover sker det også, at nogle af datingsiderne afviger og derfor har fokus på nogle bestemte ting. Som seniordater er du dog så heldig, at du formentlig meget sjældent vil ramle ind i en datingside, som har fokus på andet end at finde ægte kærlighed. Meningen med seniordating er nemlig, at medlemmerne af siderne ønsker at finde nogen, som de kan tilbringe resten af deres liv med, altså den eneste ene, uanset om der er tale om et forhold eller bare et godt venskab.

Det kan være svært at sige, hvilke datingsider der er de bedste, da dette kan variere alt efter, hvad du leder efter. Når du skal finde den rette datingside for dig, skal du derfor først og fremmest tage højde for, hvad du ønsker at få ud af medlemskabet, men du skal også overveje, om en given datingside har de rette værdier for dig.

Selvom det er individuelt, hvad man synes, der er den bedste datingside, er flere af siderne dog blevet testet af eksperter, som kommer med deres bud på, hvilke danske seniordatingsider der er de bedste. Her kan blandt andet nævnes:

Disse websider er alle i større eller mindre grad blevet omtalt som værende nogle af Danmarks bedste til lige netop seniordating. Så hvis du er i tvivl om, hvilken datingside du skal vælge, kan du med fordel undersøge disse fire websider nærmere.

Det kan også være, at du har en mere bred datingform i tankerne, når det kommer til valget af datingsider. Du har måske altid været draget af et mere internationalt kærlighedsliv og har derfor ikke noget imod, hvis din kommende partner ikke er bosat i Danmark. I dette tilfælde er der selvfølgelig også nogle datingsider, som har et større internationalt fokus. På disse sider kan personer fra hele verden mødes og se, om der opstår sød musik gennem chatten. Man kan således også derfra selv vælge, om man vil mødes ansigt til ansigt, selvom man ikke bor i samme land.

Ligesom det gør sig gældende for de danske datingsider, så er der også lavet lister over, hvilke websider der er de bedste internationale seniordatingsier. På disse lister finder du blandt andet:

Mulighederne er mange, hvis du gerne vil seniordate internationalt. Der er således også datingsider, hvor du kan vælge, om der er nogle bestemte verdensdele, som du gerne vil date. På disse sider kan du derfor sikre dig, at du ikke kommer for langt væk geografisk, hvis du for eksempel kun ønsker at date indenfor Europas grænser.

Sådan kommer du i gang med seniordating

Hvis tiden er inde til at prøve at opsøge kærligheden igen, så er det bare med at komme op på hesten, for det vrimler med masser af singler over 50 år, som alle har det samme håb om at finde en, som de kan nyde alderdommen med.

senior typingHvis du gerne vil være en del af et stort fællesskab af singler i den rette alder, er det første, du skal gøre at tilmelde dig en af de mange datingsider for personer i alderen 50+ samt oplyse siden om, hvad det er, du søger. Når du har lavet en profil, skal du blandt andet skrive lidt om dig selv og dine interesser. Jo mere du kan fortælle, des større er chancen for, at du finder dit perfekte match. Ofte er det også en god ide at tilføje et eller flere billeder til din profil, som fortæller lidt om dig og eventuelt din familie og venner. Dette kan nemlig give et godt førstehåndsindtryk hos de andre brugere.

Når du er kommet godt i gang med din profil, kan du begynde at søge lidt på andre profiler, som du synes matcher din egen. Der er således også andre, der kan finde din profil og sende dig en besked efter interesse. Det kan være, at du finder flere profiler, som du gerne vil undersøge nærmere. Men hvis det ikke er nok med et online billede af profilerne, så kan du vælge at skrive til profilernes indehavere og høre, om i kan mødes. Dette er således også essensen af mange datingsider. De fungerer nemlig lidt som en fuglemor, der passer på sine uger, indtil de er klar til at blive skubbet ud af reden. Dette vil sige, at du på et tidspunkt når til en konklusion om, at du bliver nødt til at møde en potentiel kæreste eller ven i virkeligheden.

Du kan dog også risikere, at du ved første øjekast ikke finder nogen, som du synes falder i din smag. Men i denne situation er ventetiden nøglen. Der kommer nemlig mange nye medlemmer til diverse datingsider hver eneste dag, og når du mindst venter det, kan det være at kærligheden dukker op lige for øjnene af dig. Dette er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan udnytte ventetiden. Du kan for eksempel tilmelde dig andre seniordatingsider og prøve lykken der, eller du kan genoverveje, om der er nogle ting, som du måske vil være villig til at gå på kompromis med i jagten på kærligheden.

Ideer til seniordates

Hvis du har fundet en profil, som du gerne vil se mere til i virkeligheden, kan du invitere vedkommende ud på en date. Dette kræver dog også, at du planlægger en date, som du enten med stor sikkerhed tror eller ved vil falde i din dates smag. 

Der findes lige så mange gode datemuligheder, som der findes datingsider, og som du kunne se tidligere, så er der mange. Du kan derfor vælge og vrage mellem flere forskellige muligheder, som strækker sig fra alt fra stille og rolig afslapning til vand og vind i håret. Men en god date afhænger i højere grad også af, hvor lang tid i begge ønsker at daten skal vare. Nogle personer går all in allerede på første date og bestiller for eksempel et weekendophold, mens andre gerne lige vil lære deres dates bedre at kende over en kop kaffe, før de tager de helt tunge skyts frem.

Hvis du gerne vil finde ud af, om du og din date passer sammen som par i virkeligheden og ikke kun på papiret, kan du arrangere en date, som omfatter nogle af dine interesser. Dette kan for eksempel være, at i skal ud at ride, dyrke en form for motion/sportsgren, være kreative i forhold til din hobby eller lave noget, som omfatter din kærlighed til dyr. Ved at lave noget som du interesserer dig for i din hverdag, kan du finde ud af, om det er noget, som din date synes godt om, eller om det er noget, som vedkommende i fremtiden vil kunne få lidt svært ved at acceptere eller være en del af. Denne form for date er altså også en slags pre-test, inden i når så langt, at du vil byde vedkommende på IKEA-testen.

Hvis du næsten er overbevist om, at din date er den eneste ene, kan det være, at du i stedet for skal gå en mere romantisk vej. Der kan opstå kemi over tasterne på computeren, men er denne kemi også tilstede, når i står ansigt til ansigt overfor hindanen? Dette er vigtigt at finde ud af, før du binder dig til noget fast, og den bedste måde at finde ud af det på er ofte ved at arrangere en stille og rolig date, hvor i kan få snakket om en masse forskellige ting. På sådan en date kan i desuden også lære hinandens humor at kende samt se hvor romantiske anlagte i er.

En spa-date kan i mange tilfælde være perfekt, hvis du gerne vil lære din date bedre at kende på et dybere plan. Denne form for date løsner nemlig både op for de spændte muskler men også for en god samtale. På daten vil i formentlig også blive tilbudt lidt godt til ganen, hvis du ikke selv medbringer det hjemmefra. Et glas bobler er således også altid godt til at holde samtalen kørende. En spa-date er derfor for personer i alle aldre, da det er sjældent, at man oplever en person, som ikke kan lide at blive forkælet.

drink coffeeEn afslappende date kan derimod også foregå mere klassisk. Du kan for eksempel invitere din date på en kop kaffe eller en middag, hvor i kan få drøftet hverdagens strabadser. Både en middag og en kopkaffe er desuden et meget vidt begreb, som kan dække over flere forskellige ting. Ydermere siger det heller ikke noget om, at i skal spise ude. Du kan derfor også vælge at invitere din date hjem til dig selv og lave eller bestille en middag til vedkommende. Hvis du synes, at dine kokkeevner er godt trænede, kan du på denne måde charmere din date i en hyggelig og hjemlig atmosfære.

Hvis dine kokkeevner derimod ikke er de bedste, kan det være, at du skal gå i en lidt anden retning. Denne retning kan godt gå hen og blive lidt mere risikabel, men ikke desto mindre er det enhver god dates drøm. Et weekendophold på en kro eller et krydstogtskib kan gå lige i hjertet på din date, hvis du med sikkerhed ved, at vedkommende er værd at tilbringe en hel weekend med. Hvis sommerfuglene spreder sig i maven, så er det formentlig den helt rette, du har valgt at invitere på date. En weekenddate, med en god oplevelse i kan nyde sammen, kan være noget af det mest romantiske, du kan give din date. Her får i nemlig de ideelle omgivelser til at kunne nyde tosomheden uden at blive forstyrret af hverdagens stress og jag. I kan lade samtalen flyde uden at skulle tænke på, hvornår du skal følge din date til toget, eller hvornår du selv skal hjem og fodre katten.

Tips til senior dating 

Det kan være svært at skulle navigere i den store seniordatingjungle. Du skal derfor passe på med, at du ikke mister dig selv i processen og egentlig bare bliver mere forvirret end afklaret i forhold til kærligheden. Hvis du er relativt ny på seniordatingmarkedet, kan det desuden være endnu mere vanskeligt at skulle begynde at date igen. Det er måske lang tid siden, at du sidst var på en date, og du ved måske heller ikke helt, hvad det lige præcis er, du søger. Dette skal du ikke lade dig holde tilbage af, for kærligheden finder ikke sig selv. Det kan dog blive nødvendigt med lidt tips og tricks til, hvordan du skal begå dig på seniordatingmarkedet.

senior on a bench

1. Det er hverken akavet eller mærkeligt

Når nogle personer når en vis alder, kan de godt føle, at dating hører ungdommen til. Dette er dog ikke sandt. Prøv at vende den rundt og i stedet tænke på at ægte kærlighed er for alle. Der er derfor hverken noget akavet eller mærkeligt ved, at du dater i en alder af 50+. Du er måske bange for, at seniordating lyder desperat, men det gør det tvært imod ikke. Seniordating er bare et begreb for en stor gruppe mennesker, som ønsker at finde kærlighed indenfor deres egen aldersgruppe. Man kan på denne måde sige, at seniordatingsider fungerer som en ganske normal datingside, der dog indeholder et filter, som frasorterer bestemte aldersgrupper.

2. Tag det med ro og hav ikke for store forventninger

Når det kommer til dating, handler det ikke om hverken arbejde, børnepasning eller hverdagens pligter. Sagt med andre ord så skal dating ses som en frihed til at kunne være sig selv. Når du går på en date skal du derfor også huske at slappe af og nyde din dates selskab, men du skal stadig have i baghovedet, at det ikke med sikkerhed skal være jer to. Du skal altså have en afslappet indstilling til det at date, selvom du søger efter den eneste ene. Hvis du forventer, at det er den store kærlighed, du går i møde, hver gang du er på date, så risikerer du meget hurtigt at blive skuffet og miste troen på, at din sjæleven rent faktisk findes.

3. Vent ikke for længe

Mange medlemmer af online datingsider synes, det er behageligt at kunne sidde bag en skærm og lære en potentiel partner at kende. Det føles nemlig sikkert og trygt at kunne date fra sin egen sofa. Ifølge eksperter er dette dog langt fra den mest optimale måde at date på, undersøgelser viser nemlig, at du efter to uger online ikke kan lære meget mere om en person, før i mødes i virkeligheden. Det kan derfor være på tide, at du kommer ud af fjerene og planlægger en rigtig date.

4. Få en andens mening

Når man er over 50 år gammel og dater, kan det godt føles en smule underligt, specielt hvis du før for eksempel har været gift og fået børn. Dine børn dater måske også selv, hvilket kan få dig til at føle dig mærkeligt tilpas. Denne følelse skal du dog give slip på, da dine børn i stor grad kan hjælpe dig, når det kommer til seniordating. De kan blandt andet rådgive dig om, hvad du skal have på, hvad i skal lave på første date, samt hvad du skal skrive på din profil.

5. Hastværk er lastværk

Når du begynder at date, er det vigtigt, at du husker, at dating godt kan tage tid. Dette gør dog ikke det mindste, heller ikke selvom du drømmer om hurtigt at finde kærligheden. Tid giver dig nemlig plads til flere overvejelser, så du i sidste ende bedre kan træffe et valg, om du vil indgå i et seriøst forhold med en anden person. Det tager tid at lære hinanden at kende. Det tager derfor også tid at opbygge et solidt forhold, da der skal opbygges et grundlag af kærlighed og tillid. Kærlighed opstår ikke bare fra den ene dag til den anden, og det gør et godt forhold derfor heller ikke.

Se også Senior dating skrevet af finddatingsider.dk.

Denne side er anmeldt af: Sander C. Jacobsen Rating 5/5

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden