Indkøbsvogn – gør handleturene lettere

Det kan være en vigtig ting for mange ældre mennesker, at de kommer ned i det lokale supermarked og får handlet ind. Er du også en af dem? På den måde får du nemlig både motion, frisk luft og du får mulighed for at snakke med mange mennesker fra forskellige generationer. Det kan være, at du måske ligefrem prioriterer, at du gerne selv vil handle, selvom du måske har nogle skavanker eller det kniber med kræfterne. Det gode er, at rigtig mange supermarkeder gør, at det er nemt for sådan en som dig at handle. Du får nemlig mulighed for nemt at komme rundt på de brede gangarealer, og mange søde medarbejdere vil med glæde give dig en hånd med de tunge varer eller de høje hylder. 

Du kender helt sikkert til det, hvor du står i et supermarked og har handlet, og at dine poser bare er så tunge, at du ikke kan overskue, hvordan du skal få dem transporteret hjem på gåben. Derfor kan det være en fordel for dig at investere en indkøbsvogn med hjul, som vil gøre alt det praktiske ved dine handleture meget lettere. Med en sådan indkøbsvogn kan du nemlig få samlet alle dine varer, og du kan nemt få dem transporteret hjem til dig. Du kan også bruge den inde i butikken, hvor der er masser plads til at trille med den, uden at du fylder hele gangen. 


Det kan dog være svært at finde hoved og hale i hvilken indkøbsvogn, du bør vælge. Udvalget er nemlig stort og fristelserne er mange. Derfor kan du i de følgende afsnit blive klogere på forskellige dele af indkøbsvognen. Der findes dog ikke noget konkret svar på, hvad for en type indkøbsvogn der passer bedst til dig. Det handler i høj grad om dine behov og præferencer, hvilke er noget, som du bør overveje, når du skal købe din nye indkøbsvogn. På den måde sikrer du dig, at du får den bedste model til dig. 

Alt du skal vide om hjulene  

Der findes flere forskellige modeller af indkøbsvogne, som specielt egner sig til ældre, og derfor kan det være en udfordring at finde den model, som passer bedst til dig. Når du undersøger det store marked, vil du opdage, at der både findes indkøbsvogne med to og fire hjul. Det kan være den første ting, som du skal tage stilling til. På den måde udelukker du nemlig en del modeller, hvilket vil gøre din udvælgelsesproces kortere og mere præcis. 

Der er flere fordele forbundet med at vælge en indkøbsvogn med fire hjul. For det første kan du skubbe vognen foran dig. Det betyder, at du ikke kommer til at bære den vægt, som dine varer vejer. Størstedelen af vægten vil nemlig på denne måde, komme til at hvilke på de fire hjul. Du kan skubbe indkøbsvognen med begge hænder, og den kan stå frit af sig selv. Denne indkøbsvogn kan faktisk bruges som en ’’før-ting’’, inden du køber en rollator, hvis det er det, du ønsker. 

Det anbefales, at du vælger en model med fire hjul. Hvis du køber en indkøbsvogn der kun er udstyret med to hjul, vil du skulle trække den efter dig i én arm, og det vil være hårdt får din skulder og kræve noget af din armstyrke. 

Der findes også en model, hvor du selv kan vælge, om du vil trække eller skubbe vognen. Det betyder også, at du selv skal vælge, om du vil bruge to eller fire hjul, når du kører med din vogn. Det er modellen, Andersen Quattro Shopper Henni, som er en god indkøbsvogn til en fornuftig pris. Læs lidt mere om modellen her: 

 • Det er en lidt mindre model 
 • Den kan rumme 45 liter 
 • Ekstra små rum til fx nøgler og pung 
 • Du kan tage tasken af 
 • Mulighed for at indstille højden 

[afp id=”150″]

Bor du i lejlighed eller en anden type bolig med trappeopgang? 

Det kan være svært for dig at få en indkøbsvogn med op ad trapperne – uanset om den er udstyret med to eller fire hjul. Hvis du bor i en lejlighed eller har trapper op til din hoveddør, vil det derfor være fordelagtigt at vælge en model der har trappehjul. Her vil indkøbsvognen være udstyret med tre små hjul, hvor det kun er to af hjulene der bruges, når du går hen til din dagligvarebutik, og det tredje hjul er løftet et stykke over jorden. Det tredje hjul bruges, når du skal trække din indkøbsvogn op ad trapper. Det vil gøre det lettere for dig at få din indkøbsvogn hele vejen op til din dør, fordi det tredje hjul nærmest kan køre fra trin til trin. Ulempen ved denne model er at grundet de små hjul, vil den ikke være så god at køre med udenfor. De små hjul er nemlig mere modtagelig overfor bump og ujævnheder i vejen. 

Det skal du bemærke ved tasken   

Det er vigtigt, at du kan bruge din indkøbsvogn i lang tid. Derfor skal du sørge for at købe en indkøbsvogn, hvor tasken er fremstillet i gode materialer. Du kan aldrig regne med det danske vejr, og hvis du vil ned og handle uanset om det regner eller sneer, så er det en god idé, hvis du finder en vandafvisende model. Du kommer nok til at bruge din indkøbsvogn meget. Det kan være, at du går ude i alt slags vejr, eller at der måske går hul på et par varer i din taske. Derfor er det en fordel, hvis du har mulighed for at tage tasken af og vaske den. 

[afp id=”152″]

Hvad skal du lægge mærke til ved stativet? 

Lige så vel som det er vigtigt, at tasken på din indkøbsvogn er af god kvalitet lige så vigtigt er det, at stellet også er produceret i god kvalitet. Derfor er der nogle kritiske spørgsmål nedenfor, som du kan stille dig selv, når du er ude for at kigge på din næste indkøbsvogn. 

 • Er stativet robust? 
 • Er stativet tyndt? 
 • Er det ustabilt? 
 • Har jeg mulighed for at klappe stativet sammen, når jeg ikke bruger det? 
 • Er der nogle dele på stativet der skal vedligeholdes eller der kan gå i stykker? 

Hvor vigtigt er designet? 

Det er naturligvis individuelt, hvad du foretrækker. Du er forhåbentlig blevet klogere på forskellige parametre efter, at du har læst ovenstående. Der er altså en række dele, som du bør være særligt opmærksom på, når du skal på jagt efter din nye indkøbsvogn. Ligesom hjulene, stativet, håndtaget og størrelserne er forskellige, så er designet også. Det kan sagtens være, at du gerne vil have en indkøbsvogn, som er pæn at se på. Man anbefaler dog, at du som udgangspunkt vælger din indkøbsvogn ud fra de funktioner, den har og ud fra hvilken kvalitet, den er fremstillet i. Derefter kan du begynde at overveje designet. 

Hvis du er en kvinde, og du godt kan lide et design, som man bemærker, kan det være, at du er vild med denne Andersen Scala Shopper Bea. Den er produceret af et anerkendt mærke indenfor indkøbsvogne, og har et meget iøjnefaldende og pink design. 

 • Produceret i høj kvalitet 
 • Prisvenlig 
 • Kan rumme 36 liter 
 • Den er designet med en stor åbning, så det er nemt for dig at få dine varer ned i tasken 
 • Udstyret med en ekstra lomme til telefon, nøgler eller andet 
 • Tasken er aftagelig 

Få mere end bare en indkøbsvogn 

Elsker du at få frisk luft og nyde det gode vejr på dine ture ned til supermarkedet? Det kan også være, at du har brug for en pause på dine ture frem og tilbage med de tunge varer, eller at du bare gerne vil kunne sætte dig og nyde det dejlige vejr for en stund. Hvis det er tilfældet, så vil du måske få glæde af en indkøbsvogn, hvor der er et sæde indbygget. På den måde får du meget mere end bare en indkøbsvogn. Det får du med Andersen Scala Shopper Bea, som er en tyskproduceret indkøbsvogn. Her får du en indkøbsvogn, som er udstyret med to hjul. Det betyder, at du skal trække vognen efter dig, og du kan altså ikke skubbe den. Det kan godt være tungt for dig, hvis du har fyldt den op med tunge varer. Derfor er det en fordel, at du har mulighed for at klappe et sæde ned, som du kan tage et hvil på. Der er også andre fordele forbundet med at købe denne type indkøbsvogn. Se bare her: 

 • Du kan have op til 43 liter varer i det store rum
 • Her får du en indkøbsvogn, hvor det inderste rum er termoisoleret 
 • Du har mulighed for at tage tasken af stellet, så du kan bruge tasken til noget andet, eller sådan den kan blive vasket 
 • Med denne model får du også ekstra lommer, hvor du kan have både telefon, nøgler, pung eller andre ting i 
 • Tasken er vandafvisende, så du kan bruge den i alt slags vejr 
 • Du kan nemt pakke stativet sammen, så den kan pakkes væk, hvis du ikke lige bruger den 
 • Du kan også klikke hjulene af, så den ikke fylder ret meget 

[afp id=”153″]

Se også En indkøbsvogn gør det nemt at handle selv skrevet af Livetsomsenior.dk.

Denne side er anmeldt af: Anne Kruse Rating 5/5

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden