Test af elcykler til ældre – find den bedste elcykel i 2021

Senior cykel

Denne artikel indeholder reklamelinks. Bemærk også, vi ikke har testet produkterne personligt, men indsamler tilgængelig information om priser, sammenligning, kvalitet, specifikationer og eksterne forbrugertests. 

Har du også svært ved at komme op ad den hårde bakke på den gamle cykel? En elcykel er perfekt at investere i, hvis handleturen skal foregå på en både nemmere og hurtigere måde. Med en elcykel kan du få ekstra hjælp, så du ikke skal have ømme ben efter turene på bakkerne.

En elcykel er desuden behagelig at have, hvis du trænger til noget let motion, men ikke kan holde til en udfordrende cykeltur på den gamle ude i skuret. Herunder kommer en elcykeltest af hele 19 forskellige elcykler, hvor både en ”bedst til prisen” og ”testvinder” kåres blandt rækken af de interessante elcykler.

Mustang Excellence-elcykel (dame)

Ønsker du en elegant, men samtidig effektiv elcykel, er Mustang Excellence e-biken lige noget for dig. Med denne elektriske cykel kan du vise en flot cykel frem for veninderne i byen. Den smarte cykel er praktisk samt yderst komfortabel, så du får lyst til at cykle en omvej på vej hjem fra handleturen. E-biken kan køre op til 40-50 km pr. opladning og har en kraftig motor, der er udstyret med den nyeste teknologi. Batteriet er desuden integreret i stellet og har den samme farve som resten af cyklen, så du ikke skal tænke på et klodset udseende som ved andre e-cykler. Som prikken over i’et er cyklen udstyret med en flot cykelkurv, der gør det let at fragte indkøbsposerne hjem.

Mustang Emotion elcykel (rød) damemodel med 7 gear

Mustang Emotion elcyklen byder på 7 indvendige Shimano Nexus-gear i en høj kvalitet. Batteriet er Panasonic Lithiums cellebatteri, hvilket også er et meget anerkendt mærke.

E-biken har desuden hele seks hastigheder samt en gå funktion, som gør det let at trække cyklen ind i indkørslen, uden at du behøver at blive forpustet. E-cyklen fra Mustang har ligeledes en kraftig motor og et stærkt batteri, så du kan køre op til 40-70 km pr. opladning (alt efter hvor hårdt du selv træder). Motoren slår desuden automatisk fra, når din fart kommer til at overstige de 25 km/t, som er det danske lovkrav.

Kalkhoff Agattu 3B Move R Dame 2019

Med denne splinternye Kalkhoff Agattu-elcykel fra 2020, får du køreegenskaber som en almindelig cykel, men med masser af god hjælp på cykelturene. E-biken har 7 indvendige gear, kaliberbremser for/bag og en fodbremse. Derudover byder cyklen blandt andet på en bagagebærer, pumpe og støtteben. Affjedringen i saddelpind og forgaffel garanterer ligeledes, at du får den mest behagelige tur, så du også har kræfter til andre gøremål, når du er vendt hjem fra den skønne cykeltur. Selvom prisen er væsentlig dyrere end artiklens andre elcykler, er pengene godt givet ud grundet det komfortable design.

Gazelle Arroyo C7+ HMB Dame 7G

Ønsker du en cykel, der er yderst behagelig at stige af og på, skal du kigge nærmere på denne elcykel fra Hollands førende cykelmærke, Gazelle. Cyklen holder, hvad den lover ud fra titlen – du får altid masser af balance, når du vælger denne cykel. Takket være den smarte cykels patentbeskyttede konstruktion, er cyklen nemlig ekstremt nem at stige af og på, og du vil altid have let ved at hvile begge dine fødder på jorden. Modellen er desuden kåret til Hollands sikreste elcykel, så du ikke skal være utryg ved at færdes ude i byens gadebillede.

Kalkhoff Pro Connect HerreHar du lyst til masser af kraft og styre, hvad din nye elcykel angår, er det med at undersøge Pro Connect-e-biken fra det tyske mærke Kalkhoff. Elcyklen har et elegant design samt flotte farver, så du kan være yderst stolt over at vise den frem for familien og vennerne. Derudover har cyklen et udvendigt gearsystem med hele ni gear, kraftige bremser og et lynhurtigt assist mode, som sikrer, at du får den kraft, som du har brug for, på de mere udfordrende cykelture. Når du vælger denne cykel, får du desuden blandt andet støtteben, bagagebærer og lygter med i prisen. Klik på billedet for at se nærmere

  • Fordele
  • Kan være at stige op på for ældre mennesker
  • Relativt høj pris for pengene
  • Ingen kurv
  • Ulemper
  • Masser af kraft – hjælper dig over alle udfordringer
  • Gode bremseegenskaber
  • Støtteben og bagagebæger

Mustang Emotion-elcykel herre

Ligesom dame-udgaven af samme mærke ovenfor byder denne elcykel på et ekstrastærkt Panasonic-batteri, der lover op til 50 km pr. opladning. Derudover byder Mustang Emotion-elcyklen på syv gode gear, inklusive den smarte gå-funktion, så du får let ved at trække cyklen ind på plads i garagen eller skuret.

Cyklens batteri er desuden integreret, hvilket gør e-biken endnu mere stilren og let i udtrykket. Som et plus får du med denne cykel punkteringsbeskyttede dæk, som sikrer en nem vedligeholdelse.

[afp id=”34″]

BEDST TIL PRISEN: Mustang Devotion-elcykelMustang Devotion-elcyklen er perfekt på strækninger mellem 5-30 km, så der bare er mulighed for de korte handleture samt nogle skønne sommercykelture ude i den smukke danske natur. Denne elcykel har både et smart design og et stærkt batteri – en god kombination, når det gælder det brede udvalg af elcykler.

Denne elcykels motor slår ligeledes fra, hvis du cykler over 25 km/t, eller når du holder op med at bruge cyklens pedaler. Elcyklen er desuden udstyret med blandt andet en antirustkæde og punkteringshæmmende dæk, så du ikke risikerer at skulle hen til cykelsmeden med det samme.

Elcyklen kåres til guidens ”bedst til prisen”, da du får virkelig meget værdi for pengene på denne ebikes med en lang liste af gode egenskaber samt et flot design.

[afp id=”35″]

Kildemoes City Bosch EL 7g Dame

Denne elektriske cykel fra danske Kildemoes er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen og er derfor et oplagt valg, hvis du ønsker en god og behagelig cykel, selvom alderen har nået et vidst punkt. Cyklen har fokus på enkelthed og en simpel betjening, og modellen er ligeledes ufattelig rar at cykle på grundet dens oprejste kørestilling. Derudover er den nem at stige af og på, hvilket gør, at du let kan holde mange stops undervejs på den nydelige forårstur.

Pris: 13.999 kr. hos cykelexperten.dk (OBS: Pt. udsolgt)

Sinus Tria 8-elcykel herre

Med denne elcykel får du både udmærket komfort, et elegant design samt et elsystem af højeste kvalitet. Alle disse egenskaber giver dig en yderst pålidelig ebike, som giver dig lyst til en længere tur, end den du havde planlagt. Den smarte cykel er et fremragende alternativ til bilen eller den offentlige transport. Elcyklens Bosch Active Line-elsystem er ligeledes et af markedets mest gennemtestede og pålidelige elsystemer, så du trygt kan cykle afsted på denne cykel af det tyske high-end brand, Sinus.

Pris: 14.499 kr. hos cykelpartner.dk (OBS: pt. udsolgt)

Sinus Tria N7-elcykel dame

Hvis herren skal have en cykel fra Sinus, skal damen med garanti også! Denne Sinus-elcykelmodel byder på komfortable og brugervenlige egenskaber såsom syv indvendige gear og fodbremse, som vil give dig en ekstra tryghed ude på vejene. Cyklens batteri er ligeledes placeret lodret over motoren, som er med til at sænke tyngdepunktet, og som derfor vil give en bedre balance på cyklen.

Pris: 14.999 kr. hos cykelpartner.dk (OBS: Pt. udsolgt)

Sinus Tria 8-elcykel dame

Vil du hellere have den samme model, som din mand har investeret i, kan du også let få fat i Sinius Tria 8-elcyklen. Hermed får du en høj kvalitet, som du vil holde af i mange år. Elcyklens batteri er desuden flyttet fra bagagebæreret til sadelrøret, hvilket sikrer en mere komfortabel og solid cykeltur. Cyklen byder ligeledes på gode komponenter og er tit din cykelsmeds favoritcykel, idet den ikke kræver den store vedligeholdelse.

Pris: 14.999 kr. (OBS: Pt. udsolgt)

Cube Cross Hybrid Pro Allroad-elcykel herre

Elcyklen fra kvalitetsmærket Cube er en fantastisk hybridelcykel, som kombinerer hele ni gear med en kraftig Bosch-motor. Cyklens Suntour-affjedring sikrer en god stabilitet samt en høj komfort, og et ujævnt terræn bliver dermed ingen udfordring på denne smarte cykel. Hvis du investerer i denne cykel, kan du ligeledes altid slå elmotoren fra, hvis du ønsker at træne benene en smule på cykelturen hen til brugsen. Ganske habil elcykel – dog i den dyre ende i forhold til kvalitet for pengene.

Kildemoes Qharma Vintage 7 – elcykel 2020 model (herre)

Kildemoes Qharma-herreelcyklen byder på et klassisk herredesign med en flot bagagebærer integreret i stel og lad foran. Derudover har denne elcykel sin stærke motor placeret i centeret, og batteriet bagerst. Du kan ligeledes følge med i cyklens mange interessante funktioner på det flotte LCD-display. Som prikken over i’et får du fem gode hjælpeniveauer, inklusive den smarte gå-assistance, når du for eksempel har behov for at trække cyklen op fra husets kælder.

Kildemoes E-Going Qharma-elcykel dame

Denne elcykel har de samme gode egenskaber som herrecykelmodellen, men med et smart design som et ekstra plus. Et flot trælad samt smarte, lilla, indfarvede detaljer skaber et flot design, som du med garanti vil få lyst til at vise stolt frem over for familien og vennerne.

Cyklen er spækket med godt udstyr, såsom en lås, kurv og automatiske for- og baglygter. E-biken har ligeledes behagelige, brede dæk, og du kan justere frempinden på styret, så cyklen kommer til at passe perfekt til dig. Derudover holder styrlåsen forhjulet i en fast position ved parkering, så du ikke risikerer, at cyklen vælter under handleturen.

Pris: 15.499 kr. i den lokale Fri Bikeshop eller på Kildemoes egen hjemmeside.

Kildemoes E-Going Logic-elcykel herre

Med Kildemoes E-Going Logic-herreelcyklen får du en god og stærk motor, der er placeret i cyklens center. Cyklens fantastiske kraftige batteri er desuden monteret på underrøret, og du kan cykle op til 145 km med dette fantastiske batteri. Derudover kan du følge med i cyklens smarte funktioner på det flotte LCD-display. Cyklens fem hjælpeniveauer sikrer desuden en god og komfortabel cykel og med gå-assistancen får du den rette hjælp til at trække cyklen op ad din bys stejle vejle.

Pris: 15.499 kr. i den lokale Fri Bikeshop eller på Kildemoes egen hjemmeside.

Mustang Adventure-elcykel herre

Med Mustang Adventureherreelcyklen får du en e-bike med et stærkt batteri integreret i stellet samt et smart LCD-display, der viser din hastighed. Cyklens kraftige motor gør cykelturen til en leg, og du kan høre helt op til 50 km pr. opladning. Cyklens design er både enkelt og sporty, så du med garanti ikke vil blive drillet af børnebørnene med denne smarte elektriske cykel. Cyklens lette aluminiumsstel, bløde sadel og gode ergonomiske greb sikrer samtidig den mest optimale komfort. Hermed vil du hurtigt få lyst til at cykle nogle længere ture på din nye elcykel. Som prikken over i’et har elcyklen et godt bagagebærer i aluminium, der holder styr på diverse tasker og poser.

Kalkhoff Image 5B Advance herre

Denne elcykel har en pris, som du måske ikke ligefrem vil holde af med det samme, men samtidig vil du forstå, når du får cyklens fantastiske egenskaber at vide. Den smarte elcykel har en relativ lav indstigning for en herremodel, men ikke det nemmeste for alle seniorer.

Kigger vi på ydeevne er Kalkhoff Image bare fremragende. Motoren er en Active Line Plus Cruise af det anerkendte mærke Bosch, som er enormt kraftfuldt via remtræk, men er overraskende lydløst., å du ikke skaber opmærksomhed blandt cykelstiens andre cyklister. Affjedringen i forgaflen og sadlen sikrer desuden en stor komfort. Gear er højeste kvalitet fra Shimano, selvfølgelig – 8G Shimano Nexus for at være mere præcis.

Med denne formidable elcykel kan du køre hele 150 km på én opladning!

Kalkhoff Selected i8R (dame) ebike

Denne dameelcykel har en lavindstigning samt et flot design og er samtidig billigere end den forrige nævnte Kalkhoff-elbike. Den smarte cykel har hele 8 Shimano-gear samt den gennemtestede Impulse Evo RS-motor med 36 volt.

Cyklen emmer af et harmonisk design og byder desuden på kraftige skivebremser for og bag på og en affjedring i forgaffel og saddel, som gør, at du med garanti kan nyde din skønne cykeltur i det skønne landskab. Elcyklen er ligeledes godt udstyret med blandt andet støtteben, lygter og bagagebærer.

Cyklen er ideel til seniorer grundet til høje sikkerhed, nemme manøvrering og ikke mindst virkelig nemme af- og påstigning.

Der var alle de e-cykler, som vi ville fremhæve her. Hvis du har tips til andre andre gode elcykler, som passer godt til det ældre segment, så skriv hjertens gerne i kommentarfeltet herunder.

Kilder:

Jeg håber I kunne bruge artiklen til noget. Hav en skøn dag! 🙂

Læs også: Hold styr på din motion med en skridttæller

Se vores artikel om: Alt du skal vide om rygproblemer

Se vores artikel om: De bedste cirkulationstrænere i test

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden