Hold styr på din motion med en skridttæller

De fleste kender til det, at motion bliver lidt en sekundær prioritering, når du kommer op i årene. Kroppen kan måske ikke holde til så meget som i dine unge dage, men derfor er det forsat vigtigt, at du holder dig i gang. 

Du får utrolig meget motion, som du sikkert ikke bemærker. Hver gang du rejser dig op, går et par skridt for at hente kaffe på arbejdet, vader rundt i grøntsags afdelingen når du er ude for at handle eller andet, så får du nemlig ganske gratis motion. Selvom du måske ikke tænker over det som motion, så tæller det hele altså. Hvis du har et arbejde, hvor du bevæger dig meget, eller hvis du godt kan lide at gå nogle gode lange ture en gang i mellem, så kan det være svært at holde øje med, hvor meget du rent faktisk får dig bevæget. 

Det er der heldigvis en løsning på. Du kan investere i en skridttæller, som vil hjælpe dig med at holde styr på, hvor mange skridt du faktisk går om dagen. Skridttælleren kan give dig eksakt data, som du kan bruge, hvis du har et ønske om at leve en sund og aktiv livsstil. Der er rigtig mange mennesker, som enten benytter sig af et ur med skridttæller, skridttæller på smartphone eller en almindelig og enkelt skridttæller.  

Hvad er en skridttæller? 

Helt specifikt vil det elektroniske måleinstrument tælle, hver gang du går et skridt. Når dagen er omme, kan du få et klart billede af, hvor mange skridt du har gået i løbet af dagen. Hvis du har interesse for det, kan du ved hjælp af forskellige apps eller hjemmesider, omregne dit antal skridt til antal forbrændte kalorier. Man siger, at du bør gå 10.000 skridt om dagen, hvilket svarer til omkring otte kilometer eller mellem halvanden og to timers gang. Det kan virke som meget og helt uoverskueligt, men hvis du investerer i en skridttæller, vil du hurtigt opleve, hvor stærkt det egentlig går med et opnå det antal skridt i løbet af en dag.

Der findes rigtig mange forskellige skridttællere på markedet, som du kan vælge mellem. Der er sket rigtig meget på markedet de seneste år, og i dag har du mulighed for at forbinde din smartphone med din moderne skridttæller. 

Det kræver ikke ret meget, for at du kan finde ud af at bruge din skridttæller. Den er nemlig super nem at betjene, og du skal ikke brug lang tid på at sætte dig ind i de forskellige funktioner. For at få mest muligt ud af din skridttæller, så bør du gå med dem på kroppen hele dagen. Du kan nemt have din skridttæller i en lomme eller i kanten af dine bukser. Hvis du har et ur med en skridttæller i, giver det sig selv, at det naturligvis bare skal sidde omkring håndledet. Et andet godt råd, som du med fordel kan følge, er at bære skridttællere så tæt på benene, som muligt. På den måde vil du nemlig sikre dig, at du får den mest præcise data. Hvis der er noget du er i tvivl om, så kan du altid læse dig frem i den manual som med garanti følger med. 

Derfor skal du dyrke motion, når du bliver ældre 

Som tidligere nævnt er der ingen tvivl om, at kroppen bliver mere skrøbelig, når du bliver ældre. Derudover vil du også med tiden tabe mere og mere muskelmasse. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at holde alle muskler og led i bevægelse. Uanset hvilke skavanker eller skader du end må have, så er motion altid en god idé. Du kan tænke på det som en atlet. Atleter skal også træne, for at kunne præstere bedre. Det samme gælder for dig, for de bevægelser du ikke holder vedlige, vil svækkes meget hurtigere, end dem som du vedligeholder og træner. Det kan altså ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at du holder dig i gang, så du ikke mister for meget muskelmasse, for det vil svække dig. Derudover udsendes der endorfiner i kroppen, når du træner som gør, at du bliver gladere og mere tilpas i din hverdag. 

Vælg mellem flere modeller 

Der findes rigtig mange forskellige modeller på markedet, som du kan vælge imellem. Når du skal vælge en skridttæller, handler det i høj grad om, at du overvejer dine egne behov. Her er en liste over forskellige funktioner, som du med fordel kan overveje: 

 • Designet er naturligvis vigtigt, når du skal vælge din skridttæller. Hvis du får en grim skridttæller, vil du måske ikke bruge den så meget 
 • Det bør være nemt for dig at læse de informationer, som du skal have på skærmen. Derfor kan du overveje, om det skal være en skridttæller med særlig stor skrift, eller en der kan lyse i mørket
 • En skridttæller skal du som udgangspunkt bruge hver dag. Derfor er det vigtigt, at du vælger en model, hvor batterilevetiden passer til dit behov. 

Du kan læse og nogle af de udvalgte modeller herunder. 

Silva Pedometer Ex 10

Silva Pedometer Ex 10 – kan bæres som en halskæde

Denne skridttæller er udformet i et elegant og diskret design. 

For mange kan det være en udfordring at få skridttælleren med på alle ens gåture eller at bære den på sig hele dagen, fordi man ikke har en lomme, som den kan ligge i, eller et sted den passende kan sættes fast på tøjet. Det problem er løst ved Silva Pedometer Ex 10. Den kan bæres i en line om halsen som en halskæde, så du kan bruge den uanset, hvilket tøj du har på, selv hvis der ikke er lommer eller lignende i.
Silva Pedometer Ex 10 tæller både skridt og afstand, og den er udstyret med 45º Accumotion Technology, som gør, at den måler præcist ligegyldigt kropstypen.

Nem at bruge og god til prisen

Silva Pedometer Ex 10 er en populær skridttæller. Den har fået gode anmeldelser fra tilfredse kunder, der roser den højt.

På runnerinn.com nævner en kunde bl.a. i sin anmeldelse, at skridttælleren er meget nem at bruge, og at den fungerer rigtig godt i forhold til prisen.
Danske kunder er også begejstrede for Silva Pedometer Ex 10. På frishop.dk bliver den nemlig anbefalet af brugere, der er glade for deres køb.Samtidig er denne skridttæller blandt de billigste skridttællere på Pricerunner.dk. Derfor kan langt de fleste være med uanset hvilket budget, man har at gøre godt med.

Silva Pedometer Ex 10 vs. markedet

Denne skridttæller er klart blandt de mere prisvenlige. Derfor har den heller ikke en overflod af smarte funktioner som andre på markedet, men derimod lige hvad man har brug for i en skridttæller. Det vil også være en fordel for mange, der bare gerne vil holde øje med, hvor mange skridt de går på en dag, da det gør den nemmere at bruge. Man ender heller ikke med at spilde penge på funktioner, man alligevel aldrig kommer til at bruge.

Derfor er Silva Pedometer Ex 10 et godt køb

Her er tale om en rigtig god skridttæller til hverdagsbrug, der har præcis de funktioner, de fleste har brug for, samt et par ekstra smarte funktioner, man får med som bonus.
Silva Pedometer Ex 10 har bl.a.

 • Sleep mode, der sparer på batteriet og skåner miljøet
 • Skridttæller, der måler din aktivitet i antal skridt
 • Distancemåler, der måler din aktivitet i afstand
 • Line, der kan bæres rundt om halsen, så man ikke behøver have skridttælleren liggende i lommen.

[afp id=”166″]

 

Silva Pedometer Ex 30

Silva Pedometer Ex 30 – populær hos brugerne

Denne skridttæller kan blive en stor hjælp på din vej mod at tabe dig eller blot forbedre din sundhed. Den er nemlig udstyret med flere smarte funktioner, f.eks. et skridtbarometer, der hjælper dig med at opnå dine daglige mål, og en kalorietæller.
Silva Pedometer Ex 30 har en lille og kompakt størrelse, der gør det nemt at have den med i lommen eller have den liggende i rygsækken, mens du går tur. Du kan dog også vælge at have den hængende i en line om halsen, hvis du foretrækker det.
Displayet har valgfri farveindstilling, så du kan sætte det til den farve, du bedst kan lide og som er nemmest for dig at læse.

En skridttæller i god kvalitet

Brugerne af Silva Pedometer Ex 30 er generelt yderst tilfredse. På Alpinetrek.co.uk har skridttælleren f.eks. fået flere anmeldelser med topratings, hvor de tilfredse kunder bl.a. skriver, at det er en skridttæller i god kvalitet. Derudover påpeger en kunde, at den er pålidelig og nem at bruge. 

De danske kunder på Frishop.dk er også begejstrede for Silva Pedometer Ex 30, og anbefaler den til andre.

Silva Pedometer Ex 30 vs. markedet

Denne skridttæller er ikke blandt de allerbilligste, men bestemt heller ikke blandt de dyreste på markedet. Den ligger i en prisklasse, hvor langt de fleste kan følge med, men hvor man får lidt flere smarte og brugbare funktioner, end man gør ved de helt billige.
En funktion, der især er værd at nævne, er, at den ikke tæller falske skridt. Det kan andre skridttællere, typisk de billigere, godt finde på at gøre. Det giver et unøjagtigt antal skridt, hvilket man jo helst vil undgå. Det gør man altså med Silva Pedometer Ex 30.

Derfor anbefaler vi Silva Pedometer Ex 30

Det er en prisvenlig hverdagsskridttæller, der alligevel har lidt flere funktioner, end man f.eks. får, hvis man vælger den lidt billigere Silva Pedometer Ex 10.
Prisforskellen er ikke stor, så for mange vil det kunne betale sig at give det ekstra, for de smarte funktioner. F.eks.:

 • 3D-sensor, så den kan tælle mens den ligger i tasken eller lommen
 • Kalorietæller
 • Ur med indbygget timer
 • Skridttæller samt afstandstæller
 • Hukommelse
 • Skridt-barometer, der hjælper dig med at opnå dine daglige mål
 • Vandtæt, så den sagtens kan bruges i regnvejr
 • Sleep mode, der sparer på batteriet. Den genaktiveres nemt ved at trykke på en vilkårlig knap eller ved bevægelse

[afp id=”165″]

Silva Pedometer Ex Step

Silva Pedometer Ex Step – kom op på 10.000 skridt

Denne skridttæller er lille og let, så den er ikke generende at have på sig, når man går eller løber. Den har en bælteclips, så man nemt kan sætte den fast i bæltet eller buksekanten. Der medfølger også en snor, så man kan bære skridttælleren om halsen, hvis man foretrækker det.
Silva Pedometer Ex Step har desuden et digitalt display, der er let at aflæse.

Ikke den mest præcise skridtmåler

De danske kunder på siden Frishop.dk anbefaler Silva Pedometer Ex Step, men på Amazon.com er brugerne ikke alle lige begejstrede. Derfor har denne skridttæller fået en samlet rating på 2,9/5 stjerner, hvilket må siges at være en smule lunkent.
Flere påpeger, at skridttælleren ikke er særlig nøjagtig, og at bælteclipsen med tiden kan knække.
Andre brugere er dog overordnet set tilfredse, særligt fordi det er en meget prisvenlig skridtmåler, der er nem at bruge og ikke har en masse unødvendige funktioner.
En kunde skriver i sin anmeldelse, at Silva Pedometer Ex Step hjælper vedkommende til at nå op de anbefalede 10.000 skridt om dagen. Uden en skridttæller kan det være svært at vurdere, hvor langt man skal gå for at nå op på det antal.

Samtidig pointerer en anden kunde i sin anmeldelse, at denne skridttæller kun kan tælle skridt, og ikke omregne skridtene til kilometer. Det er dog ikke en funktion, vedkommende savner.

Skridttæller vs. markedet

Silva Pedometer Ex Step er en prisvenlig skridttæller, men dog ikke en af de billigste på markedet. Alligevel har den ikke umiddelbart flere brugbare funktioner end skridttællere, der er en smule billigere.
Som en standard skridttæller til hverdagsbrug fungerer den fint, men man bør gøre op med sig selv, om man vil savne nogle af de funktioner andre skridttællere er udstyret med som f.eks. omregning fra antal skridt til kilometer.

Derfor er Silva Pedometer Ex Step skridttæller et godt køb

Silva Pedometer Ex Step er en skridttæller til dig, der f.eks. har sat dig et mål om at gå et bestemt antal skridt om dagen og gerne vil holde øje med, hvorvidt du opnår det mål.
Da den ikke har så mange andre ekstrafunktioner, er den utrolig nem at styre, og den kan tages i brug med det samme.

Den har lige præcis de funktioner, man har brug for. F.eks.:

 • Bælteclips og snor til at bære den om halsen
 • Filter, der reducerer registrering af falske skridt
 • Let vægt og lille størrelse, der gør det nemt at have den med på farten

[afp id=”167″]

 

Omron Walking Style IVOmron Walking Style IV: Den første skridttæller, som kan være din næste bedste ven, når det kommer til motion, er modellen Walking Style IV fra Omron. Det er den nyeste skridttæller fra brandet, som har en lang række produkter at tilbyde. Omron har masser erfaring med sig, hvorfor de kan fremstille en sådan skridttæller, som både gør brug af erfaringen, men som også er udstyret med moderne teknologi. Du kan bruge denne skridttæller i lommen, så den ikke generer dig i buksekanten, hvis du ønsker det. Denne model har flere funktioner såsom en uges hukommelse, kalorietæller, automatisk nulstilling, den kan beregne distancer og naturligvis beregne det antal skridt, du går om dagen. Den er super nem og hurtigt at indstille, så du hurtigt kan komme i gang med at bruge den. 

[afp id=”51″]

Omron Walking Style One

Omron Walking Style One: Den næste skridttæller, som er værd at bemærke, er Walking Style One fra samme mærke som ovenstående. Omron er det super anerkendt navn indenfor skridttællere, og denne model har vundet flere priser. Det her er en model som er god til dig, hvis du ikke har brug for alt for mange indstillinger og funktioner. Omron Walking Style One tilbyder nemlig kun de mest nødvendige funktioner, hvorfor den er super nem at betjene. De funktioner den tilbyder, er fx automatisk nulstilling ved midnat, præcise målinger, kan beregne distancen og tæller selvfølgelig også det antal af skridt, som du har gået. 

Dette er blot for forslag til skridttællere, som du kan få gavn af at bruge. Det er dog vigtigt at huske på, at du ska finde den skridttæller, som giver dig mest motivation til at træne og bevæge dig. 

[afp id=”52″]

Find motivation til træning når du bliver ældre 

Det kan være, at du nu har investeret i en god skridttæller, som kan motivere dig. Derfor kommer der her en liste med gode råd, du kan bruge, så du kan komme i gang med din træning. 

 • Du skal sætte dig realistiske mål i starten. Det kan være en god idé at tage ét skridt ad gangen. Det behøver kun at være et lille skridt, men hvis du kan se, at du rykker dig hver dag, så vil det være en motivation for at træne mere. Det kan din skridttæller hjælpe dig med at holde styr på. 
 • Du kan med fordel blive en del af et fællesskab. Hvis du er gået på pension, så kender du helt sikkert andre, som enten bor på din vej, i samme by eller som du nemt kan køre hen til, som du kan gå en tur med. På den måde kan der også komme hyggeligt og socialt samvær ud af at dyrke motion. Det bliver også lettere at komme afsted, når du ved, at du har en aftale, som du skal overholde.
 • Hvis du tænker på, hvor vigtig motion er for din krop og for, at du kan leve et godt langt liv, så bør det også være med til at motivere dig. 

Så meget får du ud af at gå 

De fleste mennesker har glæde af deres skridttæller, når de går ture eller når de bare bevæger sig hverdagens praktiske gøremål. Der sker rigtig mange ting i kroppen, når du går, og derfor er det rigtig god og vigtig motion for dig. 

 • For det første vil hjernens funktion blive optimeret, fordi den får frisk luft og ny ilt. Du tænker nemlig mere klart, når du går og du bliver gladere. 
 • For det andet vil hjertet fungere bedre, og et vil blive stærkere. 
 • For det tredje kan du tabe dig, når du går. Du vil som udgangspunkt forbrænde fedt, fordi du bevæger dig i et lavere tempo. 
 • For det fjerde er det sundt for dine knogler at gå en tur. Studier har vist, at du nedsætter risikoen for at få knogleskørhed og svage knogler, hvis du går regelmæssigt. 
 • Det er ikke lige så belastende for din krop, når du går en tur, som hvis du fx løber. 

Læs også vores artikel om: Her er de 7 bedste blodtryksmålere til hjemmet

Læs også: Har jeg lavt blodtryk?

Se vores artikel om: Derfor får du grå stær

Læs også : Grøn udsigt: Er vi alle på vej til at blive klima-amerikanere med skridttæller

Læs også vores artikel om: Guide til din næste skridttæller

Se vores artikel om: De bedste cirkulationstrænere i test

Denne side er anmeldt af: Tilde V. Brandt 10/10

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden