Her er de 7 bedste blodtryksmålere til hjemmet

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

blodtryksmåler test

 Aldrig har det været lettere at tage blodtrykket i dit eget hjem. Nu er det dig forundt som lægmand i lægekundskabens verden at holde dit eget systoliske og diastoliske blodtryk under opsyn med en blodtryksmåler. Men hvilken er den bedste blodtryksmåler? En blodtryksmåler test kan nok afsløre det, men når næsten hver måler har sin egen niche, kan sammenligning hurtigt blive en svær affære. Her får du en guide gennem de 7 blodtryksmålere, der er bedst i test målt på deres nicher i forhold til display, placering på armen og generel brugervenlighed.

BOSO Medicus Family 4 – bedst til kernefamilien

blodtryksmåler test

Denne blodtryksmåler til overarmen brillerer ved at kunne huske målinger for op til 4 personer ad gangen. Så står du med en traditionel kernefamilie bestående af mor, far og 1,9 børn, kan denne måler håndtere jer alle. For hver enkelt bruger af måleren kan helt op til 60 målinger huskes, hvilket gør det muligt at sammenligne udvikling i blodtryk på månedsbasis.

Manchetten kan justeres, hvilket spiller godt sammen med evnen til at dele brugere. Du kan spænde den til at kunne kapere overarme på 22-42 cm omkreds. Måske frygter du at sætte manchetten forkert på, men her hjælper blodtryksmålerens teknologi, da maskinen lader dig det vide, hvis dens målinger nok snarere skyldes forkert montering af manchet end dit hjerte.

Klinisk valideret blodtryksmåler

Denne blodtryksmåler er klinisk valideret, med andre ord er den altså blåstemplet blandt velfærdsteknologier, praktiserende læger kan bruge. Kvaliteten er derfor garanteret, og du kan spare dig selv gentagne lægebesøg for at udføre den trivielle opgave at måle blodtryk.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Beurer BM26 giver klar besked om dit blodtryk

blodtryksmåler test

Dette er endnu en blodtryksmåler til overarm. Den kan også have målinger fra op til 4 brugere i hukommelsen ad gangen, men kan kun holde på op til 30 målinger pr. bruger. Med denne Beurer måler kan du dog se et gennemsnit af målingerne for en bruger over de sidste 7 dage, hvilket giver dig et mere præcist tal at sammenligne med end målingen for blot en enkelt dag.

Farvekode advarer om forhøjet blodtryk

Er du ikke sat så godt ind i, hvor dit blodtryk skal ligge, kan du støtte dig på Beurer BM26’s display. Gennem 4 farver får du meget klar besked om, om en måling viser forhøjet blodtryk:

  • Grøn farve på det lysende display fortæller, at din måling viser et sundt blodtryk.
  • Gul angiver et middel blodtryk, du måske bør reagere på.
  • Orange viser, at nu har du forhøjet blodtryk. Konsultér evt. din læge her.
  • Rød farve er et klart forhøjet blodtryk, du absolut bør handle på.

Da valget af farver fint følger intuitive fortolkninger af grøn kontra rød, for eksempel ved trafiklys, er der i Beurer BM26 blodtryksmåleren tale om en blodtryksmåler, som er bedst i test, når det kommer til brugervenlighed ved pædagogisk angivelse af et forhøjet blodtryk.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Beurer BC32 blodtryksmåler til håndleddet

blodtryksmåler test

Standarden på en blodtryksmåler vil utvivlsomt være den til overarmen med bred, justerbar manchet som dem nævnt ovenfor. Men i Beurer BC32 har du en mere praktisk løsning, da denne måler er møntet på håndleddet. Manchetten kan spænde over håndled med en omkreds på 13,5-19,5 cm og passer af den grund til de fleste hænder. Måleren kan rumme data fra 2 brugere, op til 60 målinger for hver. Så du og partneren kan let deles om måleren.

Giver oplysninger på flere fronter

Som med BM26 kan også BC32 sætte en farve på dit blodtryk, så du fra displayet let kan se, om dit blodtryk er sundt, middel, let forhøjet eller forhøjet. Måleren angiver både puls og hjerterytme, så du har to sæt data at arbejde med. Det falder i god jord hos motionister og andre, der kærer sig for al kardiologisk info, de kan få fingrene i. Alt dette i en kompakt løsning.

Føler du dig mest tryg ved at bruge en blodtryksmåler til overarmen, skal du ikke lade det afskrække dig fra at give BC32 chancen, for med en indbygget advarselstone fra måleren får du at vide, hvis den er monteret forkert. Hurdlen at gå fra overarm til håndled klarer du nemt.

COOP blodtryksmåler er billig og delevenlig

De færreste vil nok bryste sig af, hvor lækker deres blodtryksmåler er. Vi er endnu ikke nået det stade, hvor vi lykkeligt punger ud for den fineste måler på samme facon som den seneste smartphone. Med dette in mente er COOP blodtryksmåleren bedst i test, når det kommer til forholdet mellem pris og kvalitet. I denne måler, der bærer brandet af en af landets største detailhandlere, har du et pålideligt redskab til at måle og føre kontrol med blodtryk over tid.

Bekvem måler der viser 3 dages gennemsnit

Her er der tale om en klassisk overarmsmåler, der ligesom Beurer MB26 har plads til 30 målinger for op til 4 brugere. I kontrast til Beurers feature med at kunne vise gennemsnit over den sidste uges målinger, kan COOPs blodtryksmåler vise gennemsnit over de sidste 3 dage.

Manchetten kan håndtere arme med mellem 22-36 cm omkreds, og displayet er meget let at aflæse. Kommer du i tvivl om forholdet mellem det systoliske og diastoliske blodtryk, skal du bare kigge ude i højre side for at blive klog på, hvad er hvor på LCD-skærmen. Måleren kører på AA-batterier i kontrast til andre måleres brug af AAA, så strømforsyningen er lidt nemmere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Omron RS4 for god komfort

blodtryksmåler test

Endelig kan Omron RS4 nævnes. Også her har vi at gøre med en blodtryksmåler til håndled, en opgave måleren tjener fint. Den er ofte lidt oppe i pris, men i den har du en måler med en avanceret manchet, der ved målinger puster sig op til det bedste niveau uden at gå på akkord med komforten. Manchetten indstiller sig selv, så det slipper du for at bøvle med.

Bekvem og alternativ måler

Som ved Rapid Smart husker Omron PS4 op til 60 målinger for én person. Målerens manchet opfanger uregelmæssigheder i hjertebanken, også kendt som arytmi. Prismæssigt ligger den på samme niveau som Rapid Smart, hvilket vil sige højere end de billigste blodtryksmålere. Men Omron PS4 er udmærket til at have med i tasken og løbende holde dig ajour med udviklingen i dit blodtryk. Det er en fin måler for dig, der vil have en bekvem og alternativ måde at holde dit blodtryk under opsyn i hjemmet eller på farten.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Beurer SR BM2 er perfekt til hjemmet

Det lækre design ved Beurer Selective Range BM2 blodtryksmåleren gør den til en fiks sag at have og bruge i hjemmet. Siderne minder om stumpvinklede trekanter, og dette design giver måleren en lang flade at ligge på. Displayet er løftet op i en skrå vinkel, så du ikke behøver anstrenge nakken ved at bøje dig forover for at læse din måling. At måleren er ergonomisk er et blandt andet udtryk for det, der er dens niche: At være en nem og bekvem blodtryksmåler.

blodtryksmåler test

Let at aflæse og med stor manchet

Måleren kan kun rumme data for op til 2 brugere, og kun 30 målinger pr. bruger. Det placerer Beurer SR BM2 lavt i forhold til hukommelse sammenlignet med andre målere. Til gengæld er den let at bruge med 5 knapper under displayet, og den giver signal, hvis den bruges forkert.

Skærmen får du ikke svært ved at aflæse, og med en manchet til overarme med en omkreds på 22-42 cm kan denne måler håndtere lidt flere kropsbygninger end andre målere. Så hvor du med nogle målere måske skal købe en større manchet separat, er det altså ikke en faktor her.

Lækkert design skubber hospitalslook på afstand

Det sterile, kliniske design ved mange blodtryksmålere afskrækker brugere fra at have dem stående fremme i hjemmet, da den hvide plastik med løsthængende manchet står i skærende kontrast til det, de fleste ville betragte som hjemlig hygge. Ikke at Beurer SR BM2 formår helt at bryde med dette, men det pebermyntegrønne plastik skubber hospitalslooket lidt på afstand og gør det lettere for dig at bruge apparatet regelmæssigt, uden du tuner mentalt ud.

Rapid Smart blodtryksmåler til håndled

Her er endnu en måler, du spænder om håndleddet i stedet for om overarmen. I Rapid Smart har du en kompakt blodtryksmåler, du let kan tage med dig på farten. Dens hukommelse på 60 målinger er nyttig, om end der ikke er samme mulighed for at have flere brugere kørende som ved andre målere. Det er en ideel måler til dig, der er nødt til jævnligt at holde styr på udvikling i blodtrykket, men som samtidig ikke er i stand til at gøre det hjemmefra hver dag.

Klinisk valideret og diskret måler

Rapid Smart er blandt de bedste blodtryksmålere til håndled, og den er også kvalitetsstemplet i form af klinisk validitet. Maskinen laver ikke nogen synderlig lyd sammenlignet med andre blodtryksmålere, hvilket gør den diskret. Så selvom du nok bør undgå at bruge den måler ved store forsamlinger, afhængigt af hvor privat du opfatter dit blodtryk, kan du i hvert fald gøre det. For eksempel mens du sidder på bibliotek eller venter i bil på, at konen handler færdigt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Læs også: Din guide til en smart blodtryks- og pulsmåler.

Se også denne artikel på dagens.dk: Blodtryk

Denne side er anmeldt af: Isak Jørstad Rating 5/5