Guide: De 7 bedste fastnettelefoner til ældre

fastnet telefon til ældre

Som senior er det en udfordring at vænne sig til smartphones, en teknologi de fleste ældre i deres ungdom end ikke havde fantasi til at forestille sig ville eksistere. Det er nu ikke en helt uoverkommelig hurdle for en senior at lære at bruge en touchskærm eller have sjov med apps, men for mange er den velkendte fastnettelefon at have stående hjemme at foretrække.

I dag er det ikke svært at finde fastnet telefon til ældre, for producenter har mange steder skræddersyet deres telefoner til en ældre målgruppe. Her får du 7 sådanne fastnettelefoner.

Siemens Gigaset C430 duo komplet – Genopladeligt håndsæt

Siemens Gigaset C430 duo komplet

 • Populær model på Proshop.dk
 • 4,58 ud af 5 stjerner på Ligo.co.uk
 • 4,2 stjerner ud af 5 hos Amazon.co.uk
 • 66% ud af 100 hos Which.co.uk
 • 83 point ud af 100 hos Goodhousekeeping.com
 • Kåret som ”Excellent” med 94 point ud af 100 hos Alatest.co.uk
 • 8,8 ud af 10 stjerner hos Currys.co.uk
 • 4,5 stjerner ud af 5 hos Ebay.co.uk

Gigaset C430 duo komplet er et smart telefonsæt med 2 trådløse fastnettelefoner og to holdere til hjemmet. Det er et oplagt valg til dig, der gerne vil kunne bevæge dig rundt i hjemmet, mens du taler i telefon.

Hos både Ligo.co.uk og Amazon.co.uk er forbrugerne ellevilde med det smarte Siemens Gigaset C430 duo komplet. Her roses særligt det enkle design, de smarte funktioner, og hvor let telefonen er at sætte op.

3 gode ting ved Siemens Gigaset C430 duo komplet

 • 2 smarte trådløse håndsæt
 • Mulighed for at lave et personligt indtryk
 • Lang batterilevetid

Which.co.uk har lavet en større test af denne telefon, hvor den får roser med på vejen for den gode lydkvalitet og brugervenligheden. Med den smarte telefonbog er det let at have styr på alle numre, og telefonens funktioner er generelt lette at anvende. 

Giv din telefon et personligt touch

Denne Siemens Gigaset C430 duo komplet giver dig mulighed for at udtrykke din egen personlighed med 2 forskellige baggrundstemaer på det store farvedisplay. Derudover kan du selv vælge en personlig pauseskærm, lydprofil og særligt udvalgte ringetoner til bestemte telefonnumre. Der er i alt 30 forskellige ringetoner at vælge mellem.

Begge håndsæt er udstyret med forholdsvist store knapper med tydelige tal og symboler. Tastaturet er ydermere oplyst, hvilket gør det endnu lettere at overskue.

Det er intet problem, hvis du bevæger dig rundt, mens du snakker i et af de medfølgende håndsæt. Driftsafstanden kan være helt op til 50 meter, og udendørs kan håndsættet dække op til 300 meter. 

Fordi denne telefon er trådløs, så skal den tilbage i den medfølgende opladningsstander efter brug. Det sikrer, at den er fuldt opladt, når den skal bruges. På en fuld opladning er der hele 840 minutters taletid og helt op til 300 timers standby-tid.

Siemens Gigaset C430 duo komplet vs. markedet

Flere modeller i denne testoversigt over de bedste fastnettelefoner til ældre er helt klassiske med en ledning. Denne model adskiller sig ved at være med to trådløse håndsæt, der gør den oplagt til parret, der gerne bevæger sig rundt, mens de taler i telefon. Dog tilbyder denne telefon ikke en udvidet blokering til generende numre, hvilket fremhæves i testen hos Which.co.uk.

[afp id=”159″]

DORO Magna 4000 fastnettelefon passer lige i hjemmet

Denne telefon er bedst i test, når det kommer til de mange måder, den appellerer til det ældre publikum på. DORO Magna 4000 er en fastnettelefon til seniorer, hvis mange fortrin tæller:

fastnet telefon til ældre

 • Store taster, så du tydeligt kan taste nummer ind.
 • Høj ringetone, så den kan høres i ældreboligen og det meste af huset.
 • Blinkende lys ved opkald, så telefonen også visuelt signalerer, at nogen ringer.

Også når du har gang i en samtale, kommer det seniorvenlige design dig til gode. Ved et enkelt tryk på telefonens volumenknap kan du øge lyden til godt 60 dB, der svarer til lyden fra en normal samtale ansigt til ansigt. Til det kommer også, at du let kan justere på tonen, så lydkvaliteten bliver bedre. Her er der mulighed for at tilpasse niveauet til dine unikke vilkår.

Moderne telefonbog og nummervisning

Har du svært ved at huske numre, hjælper DORO Magna 4000 dig på vej. Fastnettelefonen har indbygget telefonbog, der gør det let at ringe til den rigtige. Maskinens moderne nummervisningshukommelse kan huske op til 50 numre ad gangen. På skærmen kan du altid se, hvilket nummer ringer til dig, så du lades ikke i tvivl om, hvem du snakker i telefon med.

Håndfri højttaler spreder samtalen

Endelig kan telefonens håndfri højttaler nævnes. Pludselig bliver det noget lettere at have ægtefællen med på en lytter, når I får et telefonopkald fra jeres søn eller datter. På den facon kan to eller flere følge med i samtalen, mens den sker, hvilket gør den lettere for jer at huske.

[afp id=”93″]

Siemens Gigaset DA310 – Billig telefon med mange funktionerSiemens Gigaset DA310

 • Populær model hos Proshop.dk
 • 4,2 stjerner ud af 5 hos Amazon.co.uk
 • 4,6 stjerner ud af 5 hos Ceneo.pl
 • 5 ud af 5 stjerner hos Compare.ro
 • 4,2 stjerner ud af 5 hos Joom.com

Skal du bruge en billig telefon, der er særligt udviklet med seniorer in mente, så er denne model fra Siemens et oplagt valg. Den er udstyret med ekstra store knapper, der gør det let at taste numre ind. Derudover har den flere smarte funktioner, der gør det nemt og enkelt at anvende denne telefon i hverdagen.

3 gode ting ved Siemens Gigaset DA310

 • Robust og hårdført design
 • Hurtigopkalds-funktion til 10 numre
 • Billig model

Denne model er meget populær hos Proshop.dk, og forbrugerne på både Amazon, Ceneo.pl og Compare.ro giver denne telefon flotte anmeldelser. Forbrugerne på Amazon sætter pris på det robuste design og de mange smarte og brugervenlige funktioner. På Ceneo.pl diskuteres særligt det meget simple og brugervenlige interface med et lille display, der gør det nemt og enkelt at ringe til det rigtige telefonnummer. 

Smarte funktioner gør det let og enkelt

Med denne Siemens Gigaset DA310 er det let og enkelt at udnytte alle de indbyggede funktioner. Du har mulighed for at programmere 10 numre ind, som du kan ringe til med et hurtigt tryk på telefonen. Dermed slipper du for at skulle hive telefonbøger og andet frem, når der skal foretages et opkald.

Denne telefon kan indstilles, så du selv vælger din favorit af de 3 forskellige ringetoner. Derudover vælger du ligeledes selv lydstyrken, hvor du har 3 forskellige styrker og en praktisk lydløs indstilling. Dog pointerer flere forbrugere på Amazon, at de ville ønske, at telefonen ringede højere, så hele huset kan høre telefonen, når den ringer.

Har du høreapparat, så kan denne telefon forbindes til høreapparatet for bedre lyd.

Denne telefon kan både stå fremme på et bord eller monteres på væggen. Med den praktisk ledning på 2 meter, kan du sagtens gå lidt frem og tilbage, mens du snakker i telefon.

Siemens Gigaset DA310 vs. markedet

Telefonen fra Siemens er et billigt valg sammenlignet med andre modeller i denne oversigt. Det er derfor et oplagt valg til dig, der ønsker en billig, men enkel og effektiv telefon til seniorer. Med ekstra store knapper og et simpelt design er denne telefon ikke svær at finde ud af, og den kan både hænges op eller stå fremme på et bord.

[afp id=”160″]

Siemens Gigaset A170 Duo trådløs telefon

fastnet telefon til ældre

Ønsker du en mere mobil telefon, der ikke er en mobiltelefon, kan du overveje denne trådløse Siemens telefon. Gigaset A170 Duo kommer med 2 håndsæt, der kan sættes til opladning på de medfølgende baser. Det er en fantastisk telefon til dig, der sidder midt i nyhederne, står og laver mad eller slet og ret ikke orker at traske helt ind på kontoret for at tage telefonen.

Det brugervenlige tastatur har følsomme trykpunkter, hvilket giver en mere behagelig følelse ved tastning af nummer, og evnen til at bevæge sig frit omkring med håndsæt vækker glæde.

Håndsæt kan gå længe på fuld opladning

Du kan let se, hvem der ringer, på displayet på det enkelte håndsæt. Telefonen husker op til 50 navne eller numre, så du får let adgang til familie, vennekreds og nogle løse bekendte. Det er god praksis at sætte håndsæt til opladning, før du går i seng, hvis ikke du venter sent opkald.


Men de to håndsæt kan sagtens gå længe på en fuld opladning. Faktisk giver de op til 18 timers taletid. Med en maksimal driftsafstand på 50 m kan du let tage et håndsæt med dig rundt i huset. Siemens Gigaset A170 Duo er skøn til at have liggende inden for rækkevidde til dagligt.

[afp id=”99″]

DORO PhoneEasy 312cs er nem og bekvem

fastnet telefon til ældre

Her er endnu en DORO fastnettelefon. Langt hen ad vejen har den de samme egenskaber som Magna 4000, men ved denne er trykket lagt andre steder. De meget tydelige taster gør det ultralet at ringe til den rigtige, så du undgår mange fejlopkald. Skærmen giver dig de samme muligheder for at se navn eller nummer på den, du snakker med. Til dette hører en masse andet.

Telefonbogsfunktion gør det let at huske numre

DORO PhoneEasy 312cs gør det nemt at huske numre med sin telefonbogsfunktion, der har plads til op til 30 numre med navne ad gangen. Så hvis du har forlagt eller forglemt numrene på viceværten, vennerne eller kommunen kan du hurtigt og let finde dem frem igen og ringe.

Let at ringe nære kontakter op

Du har en masse praktiske genveje lige ved hånden, når du bruger denne fastnet telefon til ældre. De 4 genvejstaster over nummertastaturet gør det muligt hurtigt at ringe bestemte numre op eller tilgå telefonbogen. De 3 første af knapperne kan du nemlig indkode til at være hurtigvejstaster, der gør det til en fiks sag at ringe de 3 personer op, hvis numre du koder ind.


Den 4. tast åbner så din telefonbog, så du let kan se dine registrerede numre. Med dette til rådighed er det lige så bekvemt at bruge din fastnettelefon, som en smartphone er for øvede.

[afp id=”100″]

Siemens Gigaset DX600A ISDN til professionelt miljø

fastnet telefon til ældre

Her til sidst tager vi et spring over i det mere professionelle med Siemens’ Gigaset DX600A fastnettelefon til kontormiljøer. Hvor DORO telefoner er meget bekvemme for dig som senior, ser de lidt sjove ud i yngre generationers øjne. Så er du ikke nået til dit otium endnu, men arbejder for eksempel med ledelse i en lille eller mellemstor virksomhed, passer denne til dig.

Lækkert farvedisplay og design

Telefonens avancerede LCD-display i farver, der viser dato, klokkeslæt, antal beskeder med mere, sætter den allerede visuelt i særklasse sammenlignet med de andre mikrofoner. Den lækre titanfarve, der sammen med sort er telefonens gennemgående farver, udstråler kvalitet. Tasterne er tydelige og centrerede, og rørets buede skaft giver en følelse af komfort.


[afp id=”101″]

Doro Comfort 3000 – Smart model med både lyd og lys

Doro Comfort 3000

 • Populær model hos Proshop.dk
 • 3,3 stjerner ud af 5 hos Amazon.co.uk
 • 2,8 stjerner ud af 5 hos Pricespy.co.uk
 • 82 point ud af 100 hos Atlatest.co.uk

Den praktiske telefon Doro Comfort 3000 er ikke topscorer, men får flotte anmeldelser med på vejen. I flere anmeldelser hos både Amazon.co.uk, Pricespy.co.uk og Atlatest.co.uk fremhæver forbrugerne det enkle design og brugervenligheden. Knapperne er lette at aflæse, displayet viser opkalds-ID, og der indikeres opkald med både lyd og lys, hvilket gør det let at opdage opkald, selv hvis du er tunghør.

Det er derfor en oplagt telefon til dig, der ønsker en lettilgængelig fastnettelefon med fine indbyggede funktioner.

3 gode ting ved Doro Comfort 3000

 • Store praktiske knapper
 • Både lyd og lys indikerer opkald
 • Smart telefonbog til op til 50 navne og numre

Denne telefon henvender sig særligt til ældre og andre, der vil have glæde af det overskuelige tastatur, display og får brugt de smarte funktioner.

Klassisk fastnettelefon med smarte detaljer

Doro Comfort 3000 har et klassisk tastatur med gode store knapper, der er lette at trykke på. Udover selve talknapperne er der også smarte knapper til de indbyggede funktioner. Der er blandt andet en højtaler-knap, så lyden bliver højere, en til tilbagekald, en smart kontroltast og en knap til at sætte telefonen på lydløs.

På det praktiske display kan du aflæse, hvem der ringer med opkalds-ID. Dog fremhæver forbrugere ved Amazon.co.uk og Spricespy.co.uk, at nummeret forsvinder efter et lille stykke tid, hvorfor du ikke hele opkaldet igennem vil kunne aflæse telefonnummeret. Telefonen kan dog huske helt op til 50 forskellige navne og numre i den smarte telefonbog.

Ved at tilslutte et håndsæt, en højtaler eller et ringesignal kan du få endnu bedre og højere lyd, hvis du har brug for ekstra hjælp til at høre.

Der er i alt 9 forskellige ringetoner til opkald, og udover lyd vil også lys indikere, når der ringes til telefonen eller en telefonbesked venter på at blive aflyttet. Det gør det lettere for de mere tunghøre brugere, der vil kunne bruge lyset som indikator.

Doro Comfort 3000 vs. markedet

Telefonen Doro Comfort 3000 kan bruges af ældre i eget hjem, men den kan ligeledes fungere i kontorlandskaber eller andre miljøer, hvor de smarte funktioner vil være nyttige.

Det er en forholdsvis billig telefon, der ikke er meget dyrere end de billigste modeller i denne oversigt. Du kan derfor let anskaffe dig Doro Comfort 3000, uden at det vælter budgettet.

[afp id=”161″]

God for miljøet og de professionelle samtaler

Denne fastnettelefon egner sig til konferencekald for 3 personer, kan håndtere op til 10 opkald ad gangen og giver adgang til et digitalt opslagsværk over virksomheder. Med sin evne til at optage op til 55 minutters opkald husker du det vigtige. Oven i alt dette sparer telefonen energi på flere forskellige fronter. Det kommer både dig/din virksomhed og klimaet til gode.

Læs også: Trådløs fastnettelefon test – hvilken skal du vælge?

Læs også vores artikel om: Telefon til ældre? Her er de 4 bedste

Se også denne artikel på livetsomsenior.dk: Ældre har stadig stor gavn af en fastnettelefon

Denne side er anmeldt af: Kristian Kaur Rating 5/5

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden