Guide: De 4 bedste fastnettelefoner til ældre

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

fastnet telefon til ældre

Som senior er det en udfordring at vænne sig til smartphones, en teknologi de fleste ældre i deres ungdom end ikke havde fantasi til at forestille sig ville eksistere. Det er nu ikke en helt uoverkommelig hurdle for en senior at lære at bruge en touchskærm eller have sjov med apps, men for mange er den velkendte fastnettelefon at have stående hjemme at foretrække.

I dag er det ikke svært at finde fastnet telefon til ældre, for producenter har mange steder skræddersyet deres telefoner til en ældre målgruppe. Her får du 4 sådanne fastnettelefoner.

DORO Magna 4000 fastnettelefon passer lige i hjemmet

Denne telefon er bedst i test, når det kommer til de mange måder, den appellerer til det ældre publikum på. DORO Magna 4000 er en fastnettelefon til seniorer, hvis mange fortrin tæller:

fastnet telefon til ældre

  • Store taster, så du tydeligt kan taste nummer ind.
  • Høj ringetone, så den kan høres i ældreboligen og det meste af huset.
  • Blinkende lys ved opkald, så telefonen også visuelt signalerer, at nogen ringer.

Også når du har gang i en samtale, kommer det seniorvenlige design dig til gode. Ved et enkelt tryk på telefonens volumenknap kan du øge lyden til godt 60 dB, der svarer til lyden fra en normal samtale ansigt til ansigt. Til det kommer også, at du let kan justere på tonen, så lydkvaliteten bliver bedre. Her er der mulighed for at tilpasse niveauet til dine unikke vilkår.

Moderne telefonbog og nummervisning

Har du svært ved at huske numre, hjælper DORO Magna 4000 dig på vej. Fastnettelefonen har indbygget telefonbog, der gør det let at ringe til den rigtige. Maskinens moderne nummervisningshukommelse kan huske op til 50 numre ad gangen. På skærmen kan du altid se, hvilket nummer ringer til dig, så du lades ikke i tvivl om, hvem du snakker i telefon med.

Håndfri højttaler spreder samtalen

Endelig kan telefonens håndfri højttaler nævnes. Pludselig bliver det noget lettere at have ægtefællen med på en lytter, når I får et telefonopkald fra jeres søn eller datter. På den facon kan to eller flere følge med i samtalen, mens den sker, hvilket gør den lettere for jer at huske.

Siemens Gigaset A170 Duo trådløs telefon

fastnet telefon til ældre

Ønsker du en mere mobil telefon, der ikke er en mobiltelefon, kan du overveje denne trådløse Siemens telefon. Gigaset A170 Duo kommer med 2 håndsæt, der kan sættes til opladning på de medfølgende baser. Det er en fantastisk telefon til dig, der sidder midt i nyhederne, står og laver mad eller slet og ret ikke orker at traske helt ind på kontoret for at tage telefonen.

Det brugervenlige tastatur har følsomme trykpunkter, hvilket giver en mere behagelig følelse ved tastning af nummer, og evnen til at bevæge sig frit omkring med håndsæt vækker glæde.

Håndsæt kan gå længe på fuld opladning

Du kan let se, hvem der ringer, på displayet på det enkelte håndsæt. Telefonen husker op til 50 navne eller numre, så du får let adgang til familie, vennekreds og nogle løse bekendte. Det er god praksis at sætte håndsæt til opladning, før du går i seng, hvis ikke du venter sent opkald.


Men de to håndsæt kan sagtens gå længe på en fuld opladning. Faktisk giver de op til 18 timers taletid. Med en maksimal driftsafstand på 50 m kan du let tage et håndsæt med dig rundt i huset. Siemens Gigaset A170 Duo er skøn til at have liggende inden for rækkevidde til dagligt.

DORO PhoneEasy 312cs er nem og bekvem

fastnet telefon til ældre

Her er endnu en DORO fastnettelefon. Langt hen ad vejen har den de samme egenskaber som Magna 4000, men ved denne er trykket lagt andre steder. De meget tydelige taster gør det ultralet at ringe til den rigtige, så du undgår mange fejlopkald. Skærmen giver dig de samme muligheder for at se navn eller nummer på den, du snakker med. Til dette hører en masse andet.

Telefonbogsfunktion gør det let at huske numre

DORO PhoneEasy 312cs gør det nemt at huske numre med sin telefonbogsfunktion, der har plads til op til 30 numre med navne ad gangen. Så hvis du har forlagt eller forglemt numrene på viceværten, vennerne eller kommunen kan du hurtigt og let finde dem frem igen og ringe.

Let at ringe nære kontakter op

Du har en masse praktiske genveje lige ved hånden, når du bruger denne fastnet telefon til ældre. De 4 genvejstaster over nummertastaturet gør det muligt hurtigt at ringe bestemte numre op eller tilgå telefonbogen. De 3 første af knapperne kan du nemlig indkode til at være hurtigvejstaster, der gør det til en fiks sag at ringe de 3 personer op, hvis numre du koder ind.


Den 4. tast åbner så din telefonbog, så du let kan se dine registrerede numre. Med dette til rådighed er det lige så bekvemt at bruge din fastnettelefon, som en smartphone er for øvede.

Siemens Gigaset DX600A ISDN til professionelt miljø

fastnet telefon til ældre

Her til sidst tager vi et spring over i det mere professionelle med Siemens’ Gigaset DX600A fastnettelefon til kontormiljøer. Hvor DORO telefoner er meget bekvemme for dig som senior, ser de lidt sjove ud i yngre generationers øjne. Så er du ikke nået til dit otium endnu, men arbejder for eksempel med ledelse i en lille eller mellemstor virksomhed, passer denne til dig.

Lækkert farvedisplay og design

Telefonens avancerede LCD-display i farver, der viser dato, klokkeslæt, antal beskeder med mere, sætter den allerede visuelt i særklasse sammenlignet med de andre mikrofoner. Den lækre titanfarve, der sammen med sort er telefonens gennemgående farver, udstråler kvalitet. Tasterne er tydelige og centrerede, og rørets buede skaft giver en følelse af komfort.


God for miljøet og de professionelle samtaler

Denne fastnettelefon egner sig til konferencekald for 3 personer, kan håndtere op til 10 opkald ad gangen og giver adgang til et digitalt opslagsværk over virksomheder. Med sin evne til at optage op til 55 minutters opkald husker du det vigtige. Oven i alt dette sparer telefonen energi på flere forskellige fronter. Det kommer både dig/din virksomhed og klimaet til gode.

Læs også: Trådløs fastnettelefon test – hvilken skal du vælge?

Læs også vores artikel om: Telefon til ældre? Her er de 4 bedste

Se også denne artikel på livetsomsenior.dk: Ældre har stadig stor gavn af en fastnettelefon

Denne side er anmeldt af: Kristian Kaur Rating 5/5