Find din nye dehydrator

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Dehydrering er den ideelle måde at lave lækre og sunde tørrede snacks på. Den langvarige tørring ved lav temperatur gør, at madvarer som f.eks. frugt og grønt bibeholder alle de gode vitaminer og antioxidanter, samtidig med at holdbarheden forlænges uden brug af tilsætningsstoffer. Og som en ekstra bonus er det langt nemmere og mere strømbesparende at tørre dine råvarer i en dehydrater i stedet for i en ovn. I det følgende får du et overblik over de dehydratorer, der har klaret sig bedst i test, så du kan finde din nye dehydrator. 

Steba ED5 – god kvalitet til en god pris

Steba ED5Steba ED5 Dehydrator er først og fremmest en relativt billig dehydrator, da den fås for godt under 1000 kroner, men det skal man ikke lade sig skræmme af. Kvaliteten er ikke dårlig af den grund. Dehydratoren er let at betjene med sit elektroniske display, og har hele 5 bakker med en flade på 32 x 25 cm foruden en måtte til tørring af krydderier. Bakkerne står stablet i maskinen, hvilket også betyder, at du slipper for at have flere bakker i maskinen end nødvendigt, og dermed bruge unødig energi på at varme dem op. Maskinen har en motor på 250 w., den kan varme ved mellem 40 og 70 grader, og den kan sættes til timer-funktion på helt op til 36 timer.

Steba ED5 er fremhævet i tests på grund af dens brugervenlighed, dens gode kvalitet til en god pris, og fordi den helt simpelt gør, hvad den skal.

Excalibur EXD-5 – når det skal være ekstra godt

Excalibur EXD-5Excalibur er et amerikansk mærke, der har eksisteret siden 1973 og specialiseret sig i netop dehydratorer. Deres produkter ligger i top i mange dehydrator tests grundet produkternes høje kvalitet – og Excalibur arbejder hele tiden videre på at gøre enkeltdelene i deres dehydratorer endnu bedre. Excalibur EXD-5-dehydratoren har fem BPA-fri bakker og en motor på intet mindre end 400 w. Temperaturen kan justeres til mellem 35 og 73,9 grader, og den automatiske timer kan indstilles på op til 26 timer. Desuden er bakkerne 35 x 35 cm, og der er således lidt mere plads at gøre med end ved Steba-modellen.

Excalibur EXD-5 er altså den dehydrator, som du skal vælge, hvis du er lidt af en madnørd og gerne vil have, at der er ekstra styr på detaljerne. Denne model er en af de lidt dyrere, men kvaliteten følger heldigvis med.

Excalibur EXD-4 – høj kvalitet i lille krop

Excalibur EXD-4Hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, men gerne vil skalere lidt ned på størrelse og på pris, så er Excalibur EXD-4 oplagt. Den har 4 bakker på 28 x 28 cm., en motor på 220 w., og ingen timer. Men temperaturspændet er det samme; 35-73,9 grader, og du vil kunne opnå stort set de samme resultater som ved de dyrere og større modeller. 

Excalibur EXD-4 placerer sig altså midt imellem Steba og EXD-5; hvis du gerne vil have lidt mere, men ikke har brug for at tørre store mængder ad gangen.

Se også Dehydrator test (2020) → Se de 6 bedste dehydrator her! skrevet af koekkenunivers.dk.

Læs også vores artikel om: Testoversigt: Her finder du de bedste kartoffelskrællere

Se vores artikel om: Oversigt: Her finder du de riskogere, der klarer sig særligt godt i test

Denne side er anmeldt af: Anne-Lise M. Andersen Rating 10/10