Telefon til ældre? Her er de 4 bedste

telefon til ældre

For ældre findes der et væld af telefoner, både fastnet og mobile. Mange producenter profilerer sig på at skræddersy deres telefoner til seniorer, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved store knapper på tastaturet, højt lydniveau ved ringetone og opkald, og ved at være lettere at bruge end smartphones. Det sidste på bekostning af smartphone egenskaber.

Når det kommer til telefon til ældre, finder du dog variation. Er telefonen for eksempel til brug i hjemmet, på farten eller ved uforudsete hændelser? Få indblik i 4 telefoner til ældre.

DORO 8080 Smartphone – Brugervenlig seniortelefon med moderne funktioner

Er du på udkig efter en velfungerende telefon til dig selv eller en senior i familien, kan denne DOTO 8080 Smartphone være det helt rette valg. Telefonen er udstyret med en række moderne funktioner, så du kan tage billeder, gå på nettet og gemme SMS’er og fotos. Mobilen er designet af DORO, der er kendt som virksomheden, der designer og udvikler de mest eftertragtede og anbefalede telefoner til ældre og seniorer. 

Telefonen modtager rosende anmeldelser hos det engelske magasin Goodhousekeeping.com.uk samt hos Techspymagazine.com. Hos Marketecheasier.com kommer telefonen ind på en 1. plads som den mest egnede telefon til den ældre målgruppe. 

Skabt til at tilgodese behovene hos den moderne senior 

Flere og flere mennesker over 60-70 år er en del af det danske arbejdsmarked, og mange pensionister dyrker sport, engagerer sig i foreninger og er aktive med cafébesøg og andre sociale arrangementer. Som moderne senior har du brug for at kunne komme i kontakt med familie og venner på enkel vis, og du skal kunne tage billeder af stjernestunder med børn og børnebørn. 

Med DORO 8080 kan du få glæde af en række af de samme funktioner, som de unge målgrupper har på deres Smartphones. Det gælder blandt andet de fordele, som du opnår med Wi-Fi, Bluetooth og kamera.

Hver en funktion er programmeret og skabt til at matche dine behov. 

Designmæssigt minder den moderne og stilfulde DORO 8080 Smartphone om en hvilken som helst anden mobil. Den har et smalt design og en stor touchskærm. 

Kompakt og samtidig let at håndtere 

Selvom det umiddelbart kan se ud som om, at DORO 8080 er en klassisk Smartphone, gemmer telefonen på simple og brugervenlige funktioner. Det er kun designet, der giver associationer til en klassisk smartphone. Du får let ved at håndtere telefonen, der ligger stabilt, tungt og sikkert i hånden. Med et godt greb om mobilen, kan du søge efter informationer på nettet, eller du kan skrive beskeder til venner eller børnebørn. Designet er baseret på undersøgelser og kundetilbagemeldinger hos DORO. De har igennem mange år været den førende aktør i forhold til at gøre livet lettere og mere selvstændigt hos den ældre del af befolkning. DORO er især kendt (og anerkendt for), at det ikke kun er software og programmering af telefoner til de ældre, der er taget hånd om. Det er også de fysiske designs af telefonerne, der er fokuseret på i produktudviklingen. 

Med den klare og tydelige skærm der har høj opløsning, er det let for dig at tage imod opkald, ordne dine kontakter, gemme dine billeder og andre funktioner.

DORO 8080 vs. markedet

Det er det elegante design i sammenhæng med de moderne funktioner, der gør DORO 8080 til et hit hos mange seniorer. Du behøver ikke have en telefon, der emmer af ”senior”, når du vælger den populære 8080-model. Med 32GB er der nok hukommelse til at gemme dine yndlingsbilleder og alle dine kontakter. 

Derfor bør du vælge dette produkt

 • Moderne look 
 • Godt valg for dig der sætter pris på en avanceret seniortelefon 
 • Brugervenlige funktioner 

Udvalgte specifikationer 

 • Integreret LED-lommelygte 
 • Skabt til at holde lang tid på én opladning 
 • 32GB
 • 4G 
 • Wi-Fi
 • Android

[afp id=”170″]

DORO Secure 580 3G giver let kontakt til dine nærmeste

Ved en DORO Secure 580 mobiltelefon til ældre har du den lettest tænkelige kontakt til dine allernærmeste kontakter. Faktisk tillader telefonens tastatur kun, at du ringer til én af maks. 4 kontakter, du eller din pårørende aktivt har valgt over internettet via My DORO Manager.

telefon til ældre

Er det kun kontakt til børnene eller hjemmeplejen, der betyder noget for dig, når du er på farten, slipper du for alle komplikationer ved at skulle huske numre eller navigere i et mylder af programmer ved at bruge telefonen. Her er kontakten med de nære skåret ind til benet.

Indbygget GPS gør dig let at finde ved ulykker

Apropos navigation er denne senior telefon din garant for let at kunne findes, hvis noget går galt, og du kommer ud for et uheld. Den har nemlig indbygget GPS-positionering, så din lokation kan let findes, hvis du ønsker det. Via telefonens tryghedsknap kan du foretage nødkald, så hjælpen kan finde vej til dig. At få hjælp bliver lige så let som at ringe til børnene.

Tåler hårdhændet behandling

At DORO Secure 580 er en ældrevenlig telefon skinner også igennem ved, at den kan tåle en mere hårdhændet håndtering end de fleste smartphones, hvis skærme krakelerer så let som ingenting. Telefonen er særlig robust og tåler stænk, så den dør ikke af at blive tabt i vandpyt.


Med sin beskedne vægt på blot 100 g og lækre, smidige greb er den en fiks sag at have at gøre med. På en fuld opladning får du op til 10 timers taletid, så du kan lade den op over natten og gå ca. én dag, før du behøver lade den op igen. Her har du en pålidelig senior telefon til livet.

[afp id=”106″]

DORO 1370 – Praktisk telefon med trykknapper

Hører du til den store gruppe af seniorer, der foretrækker den velkendte og håndterbare telefon med trykknapper?

Denne DORO 1370-model er det rette valg, når du vil have en mobil, der skal være let at håndtere og nem at bruge i hverdagene. På den let-aflæselige LCD skærm kan du se, om der er kommet en SMS, du kan se energiniveau samt tid. Du kan selv justere, hvilken farve baggrunden skal være, og du kan indstille mængden af lys, så du får de bedste forhold til at læse beskeder og indtaste et telefonnummer.

Den praktiske telefon kåres som ”bedste køb” hos det respekterede testmagasin Which.co.uk. Derudover bliver produktet kåret som favorit hos Amazon.de

Derfor bliver telefonen kåret som ”bedste køb”

Det er den lave pris og de vigtige funktioner, der får DORO 1370 til at få de rosende og flotte anmeldelser. Telefonen skal dét, der er det vigtigste for dig, når du vil have kontakt med venner og familie. Der er ingen unødvendige funktioner, der tager plads i mobilen, og som vil fordyre prisen. 

For mange seniorer er det ikke kun funktioner og programmer, der har betydning for anvendelsesglæden og brugervenligheden ved en telefon. Designet har mindst lige så stor betydning for, hvor let det er for dig at skrive beskeder, modtage opkald og ringe op.

DORO 1370 er lavet med knapper. Der er ingen touch funktioner, der kan forstyrre dig, mens du skriver en SMS eller indtaster et telefonnummer. Med knapper bliver det meget lettere at navigere på telefonen. Du kommer ikke til at trykke forkert, og der er ingen touchskærm, der generer dig. 

Designet til at gøre hverdagen nemmere 

Du behøver ikke være bekendt med IT og teknologi for at få glæde af DORO 1370. Der følger en dansk brugermanual med, så du let kan få sat telefonen op til at passe til dine behov. Det kommer dig til gode, at telefonen er lavet i et rustikt design (den er en anelse tykkere sammenholdt med de nyere smartphones til ældre). Telefonen ligger godt i hånden, og der sker ikke noget, hvis den skulle komme til at få sig en tur på gulvet. Med det slidstærke og modstandsdygtige design kan du få glæde af din telefon i mange år frem. 

På bagsiden af telefonen er der et kamera, så du kan tage billeder af natur, familie eller andet og gemme i dit digitale album. Der er 8GB hukommelse i telefonen og dermed tilstrækkelig plads til det gennemsnitlige behov hos målgruppen 60år+. 

Det mørke look på telefonen gør den egnet til både mand og kvinde. 

DORO 1370 vs. markedet

DORO 1370 er en klassisk og enkel seniortelefon, der er udstyret med de vigtigste basisfunktioner – det gælder hhv. tale og SMS. Modsat den nyeste model fra DORO (8080 modellen) er 1370’eren væsentlig mere simpel. Dette er en stor fordel for dig, der blot skal kunne ringe familie op, eller som ønsker at kunne skrive korte SMS’er. 

En yderligere fordel ved 1370 modellen er dens pris. Den befinder sig i den lave ende af prisskalaen. Den kan anskaffes til en pris på under 500 kroner. Dette gør det let for enhver senior at få gode kommunikationsmuligheder uden at skulle bekymre sig om dyre omkostninger.

Derfor bør du vælge dette produkt

 • Enkel at bruge
 • Funktionelt kamera 
 • Godt at have liggende i hånden 

Udvalgte specifikationer 

 • Attraktiv, lav pris 
 • Udstyret med de vigtigste funktioner 
 • Kamera 
 • Bluetooth 

[afp id=”171″]

DORO PhoneEasy (Duo) – Velfungerende hjemmetelefon (2 styk)

Det er ikke kun på farten, der er brug for at kunne besvare opkald eller selv ringe op til en ven eller et familiemedlem. Når du er derhjemme, har du brug for at kunne tale i telefon med klar og tydelig lyd. Disse DORO PhoneEasy er de rette telefoner til dig, der sætter pris på en praktisk skærm, som viser dig, hvem der ringer op. Dette element er med til at højne din tryghed.

Der følger 2 praktiske telefoner med i pakken, når du bestiller DORO PhoneEasy. Du kan have telefonerne stående på de steder i hjemmet, hvor du opholder dig mest. På den måde skal du ikke til at ”løbe langt” for at nå at besvare et opkald. 

De velfungerende telefoner fremhæves som det bedste valg hos Amazon.co.uk, og de får gode testanmeldelser hos Gadgetspeak.com

Skru ekstra op for lyden, så du kan tale med venner og familie 

Høreevnen svækkes gradvist, når vi bliver ældre. Det er en alderdomsrelateret gene, som kan begrænse din evne til at høre TV og snakke i telefon. Det er især telefonsamtalerne, der bliver besværlige, da du ikke har mulighed for at aflæse mimik eller mund for at understøtte forståelsen af den anden persons tale.
Det særlige ved DORO PhoneEasy er, at telefonerne er skabt til at håndtere denne situation. På begge telefoner kan du skrue ekstra op for lyden, så du kan få de bedste og mest behagelige telefonsamtaler med hele din omgangskreds. Det er til glæde for personen i den anden ende af røret og ikke mindst dig selv. 

Fremover er det slut med at skulle bede den anden om at gentage sig selv. Du kan høre dem alle klart og tydeligt. 

Ring din omgangskreds op nemt og enkelt 

Du kan gemme op til 20 kontakter i den digitale telefonbog, som findes i telefonerne. På den måde skal du ikke have telefonnumrene på de vigtigste personer liggende flere steder i hjemmet. Ud for hvert nummer kan du indtaste vedkommendes navn og fremover blot vælge dette navn, når du vil snakke med ham eller hende. 

Det bliver ikke lettere for dig at komme i kontakt med dine venner og familie end med DORO PhoneEasy. 

På én fuld opladning kan hver telefon give op til 10 timers taletid. Skulle strømniveauet være lavt på et tidspunkt, vil telefonen give en advarsel om dette, så du kan nå at lade den op, før du skal bruge den på ny. 

DORO PhoneEasy vs. markedet

Telefonerne skiller sig ud fra flere af de andre seniortelefoner på markedet. Hvor mange af produkterne er mobiltelefoner, er PhoneEasy hjemmetelefoner. De er beregnet til udelukkende at blive brugt til ind- og udgående opkald. Seniorer og ældre har vidt forskellige livsstile. Mens nogle er i fuld vigør, er der andre, som ikke er i stand til at bevæge sig meget. Du behøver ikke blive afskåret fra at være i kontakt med dine venner eller familien, selvom du ikke længere holder til at komme ud. DORO PhoneEasy er telefonerne, som er skabt til at højne din livskvalitet derhjemme. 

Derfor bør du vælge dette produkt

 • Skabt til at give dig de mest behagelige telefonsamtaler 
 • Talen kan skrues op til 30dB
 • Du kan have hver telefon placeret på de steder i hjemmet, hvor du opholder dig mest

Udvalgte specifikationer 

 • Kontaktbog med plads til op til 20 personer 
 • Opkalds-ID så du kan se, hvem der ringer til dig
 • Telefonerne oplades i de praktiske standere 
 • Lang rækkevidde på op til 50m
 • Store, praktiske taster

[afp id=”172″]

DORO PhoneEasy 312cs til lette opkald

Denne DORO fastnettelefon er ligesom alle andre DORO produkter designet med seniorer i tankerne. Du kan ikke have den med dig nogen steder, men den gør det let og bekvemt at foretage opkald hjemme fra stuen, kontoret eller køkkenet. Den hvide telefon med de store, tydelige taster giver dig mulighed for at ringe til alle numre modsat Secure 580’s mulighed for blot at komme i kontakt med op til 4 personer. De to supplerer derfor hinanden meget godt.

telefon til ældre

Indbygget telefonbog husker numrene for dig

På displayet af DORO PhoneEasy 312c, der brillerer i senior telefon test, kan du med høj grad af synlighed se, hvem der ringer til dig – både med nummer og navn. Maskinen har en indbygget telefonbog, du kan tilgå ved tryk på én enkelt knap. Her har du mulighed for at sætte navn og nummer på dine nære kontakter og ringe dem op uden at taste nummer ind.

Du kan indstille hurtigopkald

Telefonbogen tilgår du ved knappen yderst til højre øverst oppe på tastaturet, der bærer et telefonbogssymbol. Til venstre for knappen finder du 3 andre knapper, der hver især kan indstilles til hurtigt at kalde et bestemt nummer op, faktisk på samme måde som du kan med DORO Secure 580. Dem, du ringer til alleroftest, har du altid inden for én knaps rækkevidde.

[afp id=”100″]

Siemens Gigaset DA210 klassisk telefon i stilrent design

telefon til ældre

Den ikoniske Siemens Gigaset DA210 er nok de fleste folks stereotype forestilling på en vægmonteret telefon. Et let buet håndsæt i sort plastic hvilende i et den smalle base giver telefonen som helhed nogenlunde samme længde og bredde som røret. Det er en stilren ældrevenlig telefon, der let monteres på væggen eller et skab og optager kun beskeden plads.

Bestem selv ringetone og lydstyrke

Denne telefon gør det muligt at foretage hurtigopkald til op til 10 numre, og den lader dig let genopkalde sidste nummer, du var i kontakt med. Med 3 forskellige ringetoner at vælge mellem er der en beskeden rum plads til at give telefonen den lydprofil, der passer netop dig.

Du kan dog indstille lydstyrken, eventuelt gøre den lydløs hvis du føler dig tryg ved det. Og telefonen er kompatibel med høreapparater, så de to går ikke i konflikt med hinanden, når det gælder at give dig optimale vilkår for at høre og forstå dine telefonsamtaler i dagligdagen.

Kører uden strømforsyning

Ingen strømforsyning er påkrævet ved denne fastnettelefon, da du bare kobler den til via telefonstik. Det gør telefonen pålidelig også i tilfælde af strømsvigt, da Siemens Gigaset DA210 fungerer uafhængigt af elværket. Trods sin uafhængighed fra elstik har telefonen alligevel en lampe, der lyser ved opkald, så du også visuelt gøres opmærksom, når den ringer.

[afp id=”107″]

DORO 7070 4G ældrevenlig klaptelefon

telefon til ældre

Ønsker du ikke at takke nej til alle de særegne egenskaber ved smartphones, har du i denne DORO telefon en gylden middelvej. Dens 4G LTE netværk gør det muligt for dig at tilgå mange af de sociale medier og andre applikationer, og med dens digitalkamera kan du tage billeder.

Højt lydniveau og adgang til SMS

Denne senior telefon har et højt, tydeligt lydniveau, så du undgår de problemer med at følge med i samtalen, der især gør sig gældende ved mobiltelefoner. Den kan sende SMS og MMS, så i modsætning til mange andre ældrevenlige telefoner klarer den asynkron kommunikation.

[afp id=”108″]

Vibrerende alarm og integreret lygte

Telefonen kommer med vibrerende alarm, så du kan føle den i lommen, når der er noget på færde. Den har også flymodus til flyveturene, når du er på farten. Er du ude at gå, og det er blevet mørkt, har den også en lygte, du kan falde tilbage på, hvis din lommelygte er gået død.

Læs også: Trådløs fastnettelefon test – hvilken skal du vælge?

Se også denne artikel på netkablet.dk: Gennemgang af mobiltelefoner til seniorer

Denne side er anmeldt af: Tea Dahl Rating 5/5

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden