Topscorer varmepuder til dit behov

Varmepuder kan bruges i mange forskellige tilfælde – ved muskelspændinger, skader, smerter, eller når du bare sidder og småfryser om aftenen. Og der findes lige så mange forskellige varianter af varmepuder – bl.a. elektriske varmepuder og varmepuder der skal opvarmes i mikrobølgeovn, varmepuder til lænden, nakken, fødderne eller maven. Hvilken varmepuder der er den bedste for dig, afhænger derfor af, hvor og hvordan du skal bruge den. Vi har herunder samlet en oversigt over forskellige typer af varmepuder, som har klaret sig bedst i tests, samt lavet en lille guide til at vælge den rette varmepude.

Beurer HK48 – multifunktionel sofapude

Beurer HK48Det tyske mærke Beurer har udviklet en elektrisk pude, der rangerer højt i mange varmepude tests, og det gør den på grund af dens mange funktioner og høje kvalitet. Først og fremmest kommer varmepuden med udtageligt fyld, så den både kan bruges med eller uden fyldet. Derudover er det en pude, som, pga. sit udseende og sin størrelse på 40 x 30 cm., sagtens kan indgå som en fast pyntepude i sofaen eller i sengen. Varmepuden har tre temperaturindstillinger samt Beurer Safety System, som sikrer at puden ikke overophedes. Den har desuden en automatisk timer, som slår fra efter 90 minutter, så du skal ikke være nervøs for at falde i søvn med puden tændt. Den brugervenlige regulator har et oplyst LCD-display, så det altid er nemt at se og regulere temperaturen. Puden er produceret i åndbart øko-tex 100-microfiber, så den derfor er både hud- og miljøvenlig. Det er desuden nemt at tage ledning og regulator af, hvis varmepuden skal vaskes, hvilket den kan ved 30 grader.

Den elektriske varmepude fra Beurer har altså klaret sig godt i tests af flere årsager; fordi den kan bruges mange forskellige steder på kroppen grundet sit udtagelige fyld, fordi den har en god og hurtig opvarmning, fordi der er kræset for de æstetiske detaljer, og fordi den har en række praktiske funktioner som timer og sikring mod overophedning. Det er derfor også en af de lidt dyrere varmepude-modeller.

[afp id=”102″]

Varmepude med kirsebærsten – til det lille behov

Varmepude med kirsebærstenHvis du ikke har brug for en eletrisk varmepude, så har denne varmepude til opvarmning i mikrobølgeovn også gjort sig bemærket i tests. Det er en lille pude på 14 x 38 cm., som består af kirsebærsten med et betræk af bomuld. Kirsebærstenene holder på varmen, så du – efter 2-3 min. opvarmning i mikrobølgeovnen – kan bruge den i helt op til 15 min. Puden kan også bruges som kølepude ved at komme den i køleskabet i et par timer eller i fryseren i 10-15 min. Det praktiske ved denne varmepude er, at den er lille og nem at bruge lige på det sted, hvor du har brug for den, samtidig med at den er nem og hurtig at varme op. Desuden kræver den ikke det store af din pengepung, og den fås i enten rød eller blå.

[afp id=”103″]

Varmepude med hvedekerner – alsidig og simpel

Varmepude med hvedekernerDenne varmepude består af hvedekerne, som er inddelt i 8 mindre rum. Dette er smart, da det sikrer, at hvedekernerne – og dermed varmen – forbliver fordelt ud over hele puden, og ikke løber nede i enderne, når du lægger den over dine skuldre eller lignende. Den måler 60 x 19 cm, og skal opvarmes i mikrobølgeovnen, og ligesom den foregående har den et betræk af bomuld. Dens aflange størrelse gør, at den ligger godt over nakken og derfor er velegnet til behandling af nakkespændinger. Den pynter desuden i rummet med sit blåternede stof. Dette er altså en nem varmepude, som er ideel til nakken, men også sagtens kan bruges andre steder på kroppen.

[afp id=”104″]

Gelé-varmekrave – til skulderspændingerne

Gelé-varmekraveEt andet alternativ er en varmepude i gelé. Den er – ligesom puderne med kirsebærsten og hvedekerner – nem og hurtig at varme op i ovn eller mikrobølgeovn, og den kan derudover også bruges som en kølepude, hvis du i stedet lægger den i køleskabet eller i fryseren. Denne model er udformet som en krave og har samtidig en tyngde, hvilket gør, at den ligger godt og behageligt ned over skuldrene. Samtidig er geléen opdelt i fire baner, så varmen forbliver jævnt fordelt over hele kraven. Dog skal du være opmærksom på, at varmekraven ikke må komme i direkte berøring med huden, da det kan forårsage skader. Hav derfor altid et tyndt klæde eller en trøje under kraven. Den måler 40 x 36 cm, og er et nemt og behageligt valg, hvis du har brug for en god varmepude til skuldrene.

[afp id=”105″]

Varmepude med eller uden el?

Om du skal vælge en elektrisk varmepude, eller en varmepude, der skal opvarmes i ovn, kommer an på dit behov. Har du brug for en lille, fiks og billig varmepude til dit højre knæ i en kortere periode, så er en pude med ris eller kirsebærsten oplagt. Men hvis du tværtimod har brug for varmepuden, fordi du fryser i sofaen eller til at varmebehandle din ryg, så kan det være, at det er en elektrisk varmepude, du skal gå efter. 

En varmepude uden el er nemlig god og nem, hvis det er et mindre område, den skal bruges på. Ligeledes kan mange af de, der skal opvarmes i mikrobølgeovn, også bruges som kølepude. Men lige meget om den skal varme eller køle, så gælder det, at den forholdsvist hurtigt tempererer igen, og hvis du derfor har brug for varme i mere end 10-15 minutter, vil du skulle genopvarme den undervejs. 

Den elektriske varmepude er nem og hurtigt at varme op, og den kan bibeholde temperaturen meget længere. Du behøver slet ikke at rejse dig, hvis du synes, du har behov for lidt mere varme – du skal bare trykke på en knap på den medfølgende fjernbetjening. Derudover er de elektriske varmepuder oftest blødere i materialet – som almindelige puder –, hvilket gør dem mere behagelige at have mod kroppen, ligesom de er lettere at have som en del af indretningen i sofaen eller i sengen. Sidst, men ikke mindst, er varmepuderne uden el typisk ikke vaskbare. Det er en del af de elektriske modeller til gengæld.

Se også Varmepude – Bedst i test skrevet af forbruger-guide.dk.

Læs også vores artikel om: Find de bedste massageredskaber på markedet med denne testoversigt

Læs også: Find de bedste massageapparater til nakken med denne testoversigt

Denne side er anmeldt af: Marius A. Ravn Rating 10/10

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden