Stokke til ældre – guide til køb af den rette stok

Stok

En stok er ikke bare en stok. Der findes nemlig mange forskellige slags, og hvilken der passer bedst til dig kommer an på dine behov. Er du til mønstre eller de mere enkle af slagsen? Skal stokken kunne foldes sammen eller være en mere traditionel stok af træ? Mulighederne er mange, og derfor er nedenstående guide lavet til dig, så du kan finde den helt perfekte stok til dine behov.

Træstokke

Træ har siden tidernes morgen været manges fortrukne materialevalg, når det kommer til stokke. Træ er nemlig både solidt og robust og har samtidig sit eget unikke præg. Stokke i træ er ofte i den lavere prisklasse, da de er forholdsvist billige at producere i det naturlige og miljøvenlige materiale. Selvom de har en lav pris, har de dog stadig en høj kvalitet.

Stok i mørk kastanje

Stok i mork kastanjeDenne træstok er lavet af mørkt kastanjetræ med smukke, håndlavede udskæringer af blomster. Stokken har et traditionelt greb og en højde på 87 cm. Du skal ikke være bange for mærker i gulvet, da stokken har en skridsikker fod af gummi. Pris: 199 kr.

[afp id=”36″]

Stok med ergonomisk/anatomisk greb

Stok med ergonomiskanatomisk grebEn træstok med et ergonomisk/anatomisk greb som denne er en stor fordel, hvis du har slidgigt i hænderne. Grebet gør nemlig, at du har lettere ved at holde fast med hele din hånd. Stokken har et meget smukt greb med en overflade, der ligner marmor. Stokken er 92 cm høj og har en skånsom gummifod. Pris: 349 kr.

[afp id=”37″]

Stok i lys kastanje

Stok i lys kastanjeTræstokken består af en smuk, lys kastanje, der har et enkelt mønster. Denne stok er derfor mere maskulin end de to forrige modeller. Stokken har derudover en skridsikker gummifod i sort, og den er 92 cm høj. Pris: 199 kr.

[afp id=”38″]

Foldbare/sammenklappelige stokke

En foldbar stok gør det nemt for dig at stille din stok fra dig, da du hurtigt og enkelt kan folde den sammen, så den fylder næsten ingenting. På den måde kan du nemt lægge den i en taske eller sågar i en stor lomme, når du ikke bruger den. Foldbare stokke kan ofte også justeres i højden. Om du er høj eller lav eller bare gerne vil have mulighed for at ændre din stoks højde efter behov, så er en foldbar/sammenklappelig stok rigtig smart.

Foldbar stok med derby-greb

Foldbar stok med derby-grebDenne stok har et flot design med et greb, der er lavet af afsvedet asketræ. Grebet er det meget populære derby-greb, som er det mest anvendte stokkegreb. Selve skaftet er lavet af aluminium, hvilket gør stokken meget let. Farven er kaffebrun, hvilket passer rigtig godt til skaftet i asketræ. Når du ikke bruger stokken, kan den klappes sammen i fire dele. Derudover kan du indstille den i højden fra 82-92 cm. Pris: 259 kr.

[afp id=”39″]

Sammenklappelig stok med rundt greb

Sammenklappelig stok med rundt grebStokken har det traditionelle runde greb og er meget elegant i sit design. Hele stokken er blankpoleret og har en sort overflade. Som en ekstra detalje har den en krave i en messingfarve, hvilket gør den eksklusiv at se på. Håndtaget er lavet af træ og skaftet af aluminium. Den kan indstilles i højden fra 83-92 cm, og med et snuptag kan den klappes sammen. Pris: 299 kr.

[afp id=”40″]

Foldbar stok med ergonomisk greb (topscorer)

Foldbar stok med ergonomisk grebStokken her er ”topscorer” i denne guide, da den både har et smukt design og en god funktionalitet til en fair pris. Denne stok er meget elegant i et design, der kan lede tankerne hen på fine selskaber fra 1920’erne og 1930’erne. Stokken har et ergonomisk/anatomisk greb, hvilket gør den meget velegnet, hvis du eksempelvis har slidgigt i hænderne. Håndtaget, der minder om granit, er lavet af akryl og skaftet af aluminium. Derudover kan den nemt foldes sammen, og den kan indstilles fra 80 til 91 cm i højden. Pris: 275 kr.

[afp id=”41″]

Spadserestok

En spadserestok er et rigtig godt hjælpemiddel, hvis du skal på en gåtur, hvor du gerne vil have lidt støtte. Derudover kan en spadserestok også se meget elegant ud, når du kommer gående med den. Stokken kan nemlig nemt lede tankerne tilbage til det bedre borgerskab i 1600-tallet, hvor det var allemandseje at komme spadserende med en flot stok.

Klassisk, sort spadserestok

Klassisk, sort spadserestokDenne stok er meget elegant i et klassisk design, der kan passe til både mænd og kvinder. Som en ekstra smart detalje har denne stok en håndledsrem, så den er nem at tage rundt om armen, hvis du ikke lige bruger den. Den lille kliklås gør, at stokken er nem at justere i højden, og den kan indstilles fra 71 til 93 cm. Derudover har stokken en skridsikker gummisko. Pris: 250 kr.

[afp id=”42″]

Spadserestok i træ

Spadserestok i traeStokken er en klassisk stok i et hverdagsligt design. Den har det populære derby-greb og giver god støtte og balance. Grebet gør, at stokken er rar at holde ved og behagelig at hvile på armen. Stokken kan fås i to forskellige størrelser 92 og 87 cm. Træet er blankt og i et slidstærkt materiale. Pris: 199 kr.

[afp id=”43″]

Spadserestok med stødabsorberende fjeder (bedst til prisen)

Spadserestok med stodabsorberende fjederStokken her er i denne guide blevet kåret som ”bedst til prisen”, da stokken er rig på kvalitet til en god pris. Stokken har en stødabsorberende fjeder i bunden af skaftet, som giver en god aflastning, når du går. Stokken er derfor meget velegnet, hvis du har problemer med eksempelvis håndled eller underarm. Stokken har et traditionelt design med et populært derby-greb i en smuk bordeaux farve, der giver stokken kant. Skaftet på stokken er sort og kan justeres fra 67,5 til 91,5 cm. Derudover har stokken en skridsikker gummifod i sort, der passer til skaftet. Pris: 299 kr.

[afp id=”44″]

Stokke med mønster

En stok behøver ikke kun være et hjælpemiddel til din hverdag, den kan nemlig også være med til at underbygge din personlige stil. En stok med forskellige farver og mønstre kan derfor både se smart ud og sætte ekstra kulør på hverdagen. På den måde kan du også have stokke til forskellige slags lejligheder, så stokken på den måde kan spille sammen med resten af dit tøj. Stokke med mønster er altså lige noget for dig, der gerne vil have stokken til at komplementere din stil.

Stok i rød med mønster

Stok i rod med monsterDenne stok er meget smuk og moderne med sin røde farve og kulørte blomster. Mønstret er det samme på både greb og stok, hvilket giver den et ensartet udseende. Grebet er det populære derby-greb, og stokken kan justeres i højden fra 77 til 100 cm. Spændet i højden er derfor ret stort på denne stok, så du kan passe den, omend du har flade sko på eller sko med en hæl. Materialet er af let aluminium, og den har en skridsikker gummifod, så du uden problemer kan bevæge dig ud på dansegulvet. Pris: 329 kr.

[afp id=”45″]

Ergonomisk stok i mønster

Ergonomisk stok i monsterStokken har et ergonomisk/anatomisk greb, der gør, at du kan få vægten fordelt på hele håndfladen. Stokken er på den måde aflastende for din hånd og kan være gavnlig, hvis du eksempelvis har gigt. Grebet er lavet af akryl i en cremet farve, der passer godt sammen med skaftet, som har et blomstermønster i blå, orange og gul. Stokken kan højdejusteres fra 80 til 103 cm og har en gummifod i brun, der matcher skaftet. Som en ekstra detalje har stokken i halsen en guldfarvet krave, der gør den meget elegant og ekstra eksklusiv at se på. Pris: 299 kr.

[afp id=”46″]

Foldbar stok med mønster

Foldbar stok med monsterHvis du gerne vil have en lidt mere neutral stok, men stadig en stok med mønster, er denne stok et rigtig godt valg til dig. Den har en sort grundfarve og små detaljer af fine, enkle blomster i lyserød, gul og lyseblå. Mønstret er det samme på skaftet og grebet. Stokken har det populære derby-greb, der er komfortabelt at holde ved, og skaftet er lavet af aluminium. Det smarte ved denne stok er også, at den kan foldes sammen i fire dele. Højden kan justeres fra 82 til 92 cm, og stokken har en gummifod, så den står sikkert på underlaget. Pris: 299 kr.

[afp id=”47″]

Krykker til gangbesværede

Hvis du i nogle perioder er mere gangbesværet og har brug for mere støtte, er en krykke en god investering. De er ikke ret dyre og kan derfor være et supplement til din almindelige stok.

Sort krykke med blødt greb

Sort krykke med blodt grebDenne albuestok giver dig en øget balance, hvilket kan være gavnligt, hvis du er meget gangbesværet. Albuestokken kan reguleres meget i højden fra 78 til 103 centimeter. Grebet er i en soft-grip belægning, der gør, at den er meget behagelig at holde ved – også i længere tid ad gangen. Belægningen har også den funktion, at grebet ikke føles koldt. Det er vigtigt, at en krykke er skridsikker, og derfor har albuestokken en sort gummifod, så den ikke skrider på underlaget. Krykken er ikke højre/venstre bestemt, og hvis du skal bruge to, kan du derfor bare bestille to ens.

[afp id=”48″]

Ergonomiske stokke versus almindeligt greb

Når du leder efter den rette stok til dig, er grebet en vigtig faktor. Her skelnes mellem ergonomiske/anatomiske greb og mere almindelige greb, som derby-greb eller rundt greb. Hvis du lider af slidgigt eller seneskedehindebetændelse i hånden eller underarmen, er en ergonomisk/anatomisk stok et godt valg for dig.

Denne type stok gør nemlig, at belastningen bliver fordelt over hele håndfladen, hvilket ikke er det samme ved et derby-greb eller rundt greb. Hvis du går meget med stok, kan det derfor være en god idé med en ergonomisk/anatomisk stok, så du ikke får overbelastninger i din hånd og håndled.

Se vores artikel om: Alt du skal vide om rygproblemer

Læs også vores artikel om: Guide til din næste skridttæller

Se også denne lignende artikel på vores side: Gør din hverdag nemmere med en gribetang – bedst i test.

Læs også: Vandrestave test guide – se de bedste her

Denne side er anmeldt af: Anders L. Pedersen 10/10

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden