5 fantastiske rejsedestinationer for seniorer

Rejse senio

Om ferien går til varmere himmelstrøg eller til det kolde nord, er det altid et fantastisk afbræk at komme på en god ferie. Planlægningen kan dog til tider være en smule besværlig. Heldigvis findes der mange rejseselskaber med specielle tilbud for seniorer, hvor turen er planlagt. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at tage afsted på ferie og få nye oplevelser i rygsækken! Flere selskaber har også særtilbud, hvis du er alene. Her kan du ofte rejse sammen med grupper, så du er ”alene i fællesskab”. Find kufferten frem, og begynd at pakke allerede i dag, for her kommer en oversigt over de fem bedste rejsedestinationer for seniorer.

Berlin – historiens by

Berlin er en fantastisk storby, der heller ikke er så stor, at den bliver helt uoverskuelig. Her kan du komme på ture til blandt andet Potsdamer Platz, hvor den ene storslåede bygning afløser den anden. Der findes også utallige museer, hvor mange af dem har spændende historier fra 2. Verdenskrig eller fra tiden inden murens fald. Du kan også tage på den berømte Kurfürstendam og svime dig væk i de mange dyre butikker. En ting er sikkert, og det er, at du efter en gang i Berlin helt sikkert vil komme tilbage igen.

Provence – duften af lavendel- og vinmarker

I det skønne Sydfrankrig finder vi Provence, der har det hele! Vejret er kendt for sit solrige gemyt, der dog ikke er så varmt, at det bliver helt utåleligt. Provence har både et umådeligt smukt landskab, fantastisk kultur, spændende byer med storslåede levn fra Romertiden og ikke mindst de store marker af lavendel og vin. Sidst men ikke mindst ligger Provence ud til det skønne Middelhav, hvor der er rig mulighed for at tage en frisk dukkert i det azurblå vand.

Sydengland – Brighton, Hastings og Winchester

Sydengland har rigtig meget at byde på. Landskabet er smukt med de grønne bakker, landsbyerne er spændende med borge og slotte fra middelalderen, der beretter om mange historiske episoder, og så er miljøet charmerende med de mange pubs, hvor du helt sikkert kan få en pint og ”eggs and beans”. Byer som Brighton, Hastings og Winchester er bestemt et besøg værd, og så er det let at komme derover med Eurotunnelen, om du er i bus eller kører selv.

Gardasøen – storslået natur og hyggelige byer

Gardasøen i Italien er et sted, alle burde besøge! Der er bestemt ikke noget at sige til, at Gardasøen er en populær feriedestination. Her finder du skønt vejr i behagelige, varme temperaturer, dejlige omgivelser med smukke bjerge og søer samt spændende natur med citronlunde, oliventræer og cypresser. Ikke mindst har Gardasøen små hyggelige byer med en charmerende sydeuropæisk stemning. Der er rig mulighed for at tage på tur, hvor du både kan nyde naturen og byerne på spændende udflugter.

Athen – Et smugkig til de græske guder

Hvis du gerne vil endnu længere sydpå, er Grækenlands hovedstad, Athen, en foretrukken rejsedestination for mange. Byen har en spændende historie og spektakulære monumenter fra de græske guder. Akropolis er her bestemt et besøg værd med det berømte tempel Parthenon. Der findes også et væld af charmerende steder i de små gader med smuk udsigt ud over kysten. Du vil med ét kunne mærke historien og den fantastiske stemning i Athen.

Læs også: Sådan får du mest muligt ud af din næste seniorrejse

Denne side er anmeldt af: Anders L. Pedersen 10/10

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden