Sådan får du mest muligt ud af din næste seniorrejse

Hvis du igennem mange år har sparet op for at få råd til den ultimative drømmerejse, eller hvis du bare mangler en lille pause fra hverdagen, kan det være på tide, at du bestiller en rejse, så du kan få en på opleveren. Det sværeste ved at rejse er som sådan ikke selve rejsen men derimod at finde den rigtige rejse, som passer til dine krav og dit budget.

Du må dog ikke give op, hvis den perfekte rejse ikke dukker op, første gang du søger. Der findes nemlig mange forskellige rejsebureauer, som tilbyder et hav af rejser. Du skal bare finde din rejse i blandt. Det kan tage tid, men ikke desto mindre er det formentlig det hele værd, når du i sidste ende sidder nede i varmen, eller når du bestiller din første kop varme kakao nede i kulden. Der findes ferier for enhver smag, så for at gøre det lettere for dig selv at skulle finde en ferie kan du skrive nogle af de krav ned, som du absolut ikke vil gå på kompromis med på din rejse. Dette bliver de søgekriterier, som du kan indtaste, når du søger efter rejser.

Hvad er dine krav?

Der findes mange forskellige slags rejser, som ikke bare er charterrejser. Fælles for stort set alle rejserne er dog, at de er rangeret med stjerner. På denne måde kan du se, hvad andre gæster for eksempel har syntes om et hotels rengøring, krydstogtets restaurant eller flyselskabets personale. Din rejse afhænger i stor grad af de forventninger, som du har til den. Du kan med fordel derfor forventningsafstemme hjemmefra, når du søger og dermed kun søge på rejser med et bestemt antal stjerner. Herved kan du med større sikkerhed bestille en rejse, da du nogenlunde ved, hvad du betaler for. Du kan selvfølgelig aldrig vide med sikkerhed, om en rejse lever op til dine forventninger, hvis du ikke har prøvet for eksempel det flyselskab eller det hotel før, men andres meninger kan være en stor hjælp og tryghed.

Med eller uden børn og i hvilken grad? Dette er også et spørgsmål, som du kan forholde dig til, når du skal bestille en rejse. Der er således forskel på mange overnatningssteders børnepolitik. Nogle hoteller er for eksempel designet med børn i fokus, mens andre kan betegnes som voksenhoteller. Men der er også nogle rejsetyper, som ofte betegnes som værende for vokse. Dette er for eksempel krydstogtferier, singleferier og grupperejser. Inden du bestiller en rejse, er det derfor vigtigt, at du finder ud af, om du ønsker en stille og rolig voksenferie, eller om du synes, det er fint, at der er børn, som leger rundt omkring. 

En rejse kan bestå af mange ting. Der kan være tale om ren afslapning, men i flere tilfælde vil mange også gerne gøre sig nogle kulturelle oplevelser, når de befinder sig i et andet land. Hvis du er en af disse personer, er det derfor også vigtigt, at du tænker over placeringen af dit overnatningssted. Hvis du gerne vil opleve mest muligt, er det for eksempel mest optimalt, at du bor forholdsvist centralt, så du kan opleve flere ting på en dag. Hvis du derimod gerne vil kombinere oplevelser med afslapning, kan du godt bo med lidt afstand til diverse turistattraktioner. Det kan nemlig også være en oplevelse at benytte offentlig transport i et andet land. Hvis du er til ren afslapning, kan du blandt andet finde et overnatningssted tæt ved en strand eller lidt uden for en lille by, så du ikke bliver forstyrret af dine omgivelser. 

Der er et bestemt krav, som for mange er meget essentielt. Dette går ud på, om man må have dyr på overnatningsstedet eller ikke. Mange bryder sig ikke om at efterlade deres firbenede venner derhjemme, de er jo trods alt en del af familien. Hvis du er en af dem, som gerne vil have din bedste dyreven med på ferie, så har du dermed også et krav om, at du skal kunne have dit kæledyr med uanset, hvilken rejse du bestiller. På nogle hoteller er det for eksempel forbudt at medbringe dyr, du kan derved krydse disse hoteller af listen. Desuden bør du også overveje din rejsedestination grundigt, hvis du skal have dit kæledyr med. Dyr har nemlig i flere tilfælde nogle lidt andre krav end mennesker. Du bør specielt overveje, hvor varmt det højst må være, da de pelsede venner nødigt skal overophede.

Sådan vælger du den rigtige destination

seniorrejse

Hvis du gerne vil have mest muligt ud af din rejse, er det væsentligt, at du kan kommunikere med landets befolkning. Dette behøver ikke være via sprog, selvom dette formentlig vil være mest optimalt. Hvis du ønsker at opleve de kulturelle aspekter af et land, er det måske mere vigtigt, at i kan et fælles sprog, end hvis du ønsker at dase ved poolen og drikke drinks. Om du kan tysk, engelsk, spansk, kinesisk eller noget helt femte, så har du allerede et godt udgangspunkt for at skabe kontakt. Hvis du er flersproget, har du nemlig gode chancer for at finde en lokal, som også kan lidt af samme sprog. Resten kan klares med gestikulationer og lyde. 

Den perfekte destination kan desuden også afhænge af dine smagsløg. Danmark er efterhånden blevet et meget kulturelt land med mange forskellige internationale specialiteter på menukortene i restauranterne. Du ved derfor formentlig med sikkerhed også, hvad for noget mad du godt kan lide, samt hvad du bestemt ikke bryder dig om. Hvis du for eksempel elsker fisk og skaldyr, kan det være, at du skal syd på og dermed længere ned i Europa. Hvis derimod er helt forgabt i nudler og wokretter, kan du med fordel bevæge dig længere mod Asien. Begge eksempler viser, at mad kan spille en stor rolle, når det kommer til at vælge en rejsedestination. Det antages, at det er meget få personer, som er interesseret i at opholde sig et sted, hvor de med sikkerhed ikke kan lide maden. Rejser er nemlig i mange tilfælde også lig med en større kulinarisk oplevelse, som du ikke kan få på samme måde i Danmark. Hvis du er helt vild med en bestemt ret, som har sin afstamning i et bestemt land, er beslutningen måske derfor ikke så kompliceret endda. 

Seniorrejser er, som ordet indikerer, for seniorer. Når man kommer op i alderen, kan skavankerne godt begynde at vise sig, hvilket kan påvirke flere dele af din krop. Din gang er måske ikke, hvad den har været, og der er nu grund til at være mere forsigtig. Hvis du har nogle specielle skavanker, som der skal tages hensyn til, kan dette også påvirke dit valg af destination. Hvis det for eksempel er din gang, som det er galt med, kan en rejsedestination med et mere jævnt terræn at gå på være særdeles optimalt, så du også kan få det bedste ud af at bevæge dig rundt i smukke omgivelser. Men også sygdomme som blandt andet gigt kan påvirke valget af din rejsedestination. Det er nemlig blevet bevist, at gigtsmerter ofte lindres i et varmere klima, end det vi har herhjemme. En uge eller to med færre smerter kan således være lige det, som du leder efter. I dette tilfælde må skiferien derfor vente til en anden god gang.

Som du nok kan se, er der mange forskellige ting, som spiller ind i valget af din endelige rejsedestination. Der er således også endnu flere ting, som du formentlig skal tage hensyn til. Dette afhænger dog i højere grad af dine personlige interesser og præferencer i forhold til lande, øer og byer.

Benyt de mange seniortilbud

https://www.youtube.com/watch?v=P5MW3zn1Pvc

Mange flyselskaber og rejsebureauer kan være forholdsvis dyre alt efter, hvor man skal hen. Men som senior har du faktisk den heldige mulighed, at du kan bestille seniorrejser, som ofte er væsentligt billigere end en normal rejse. Du kan med fordel derfor undersøge flere forskellige rejseselskaber og se, hvem der kan give dig det bedste tilbud til den bedste pris. Ældre Sagen har blandt andet indgået flere samarbejder med flyselskaber, så du kan flyve billigere og dermed spare på din pension. Dette inkluderer flyselskaber som:

  • TUI
  • SPIES
  • Albatros
  • Bravo Tours
  • Best Travel
  • Ruby Rejser

Ved alle disse flyselskaber kan du som medlem af Ældre Sagen opnå rabatter på dine rejser, og mange af disse rabatter har desuden vist sig at være særdeles fordelagtige.

Men det er ikke kun flyselskaberne, som ønsker at tilgodese din økonomi med diverse rabatter, for også flere hoteller og krydstogter tilbyder pensionistrabat, når du bestiller et ophold. Dette kan desuden også være rabatter, som omfatter spisning i form af all-inclusive rabatter eller halv-pension. Det er derfor bare med at udnytte de fordele, som du kan få. Du kan nemlig spare mange penge ved at tage imod de tilbud, som hotellerne tilbyder dig.

Sidst men ikke mindst er det også vigtigt at have de mange turistattraktioner med på listen over steder, hvor du kan spare penge på din næste rejse. I mange lande gør man en dyd ud af, at de ældre skal have det godt, og at de skal passes særligt godt på. I nogle lande bliver man som ældre endda betegnet som hellig. Alt efter hvilket land du ender i, kan du derfor ofte være meget heldig, at du kan besøge diverse turistattraktioner for halv pris eller endda helt gratis. Du kan derfor med fordel undersøge nogle bestemte turistattraktioner lidt nærmere, inden du bestemmer dig for at bestille en rejse. Måske kan du være heldig at komme ind og se noget til en billig pris, som du altid har drømt om at opleve. De mange rabatter er på denne måde også en oplevelse i sig selv, for dem kan du altså komme langt med.

10 rejser for ældre

Rejsemulighederne er uendelige som ældre. Der er nemlig opfundet flere forskellige rejsemuligheder, som alle er lavet specifikt til ældre. Dette betyder dog ikke, at du ikke også kan vælge en rejse, som er beregnet til alle aldersgrupper. Verden står åben for dine fødder, når det kommer til at vælge en rejse, det kan derfor være svært at indsnævre feltet af potentielle rejser. Du får derfor her en liste, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at blive mere afklaret omkring, hvilken slags rejse du ønsker. 

1. Singlerejser

Hvis du er single og drømmer om at møde den eneste ene eller bare om at få nogle nye bekendtskaber, så er singlerejser måske et koncept for dig. Singlerejser foregår således, at du betaler et bestemt beløb, hvorefter alt på rejsen er inkluderet. Du kommer til at rejse med en stor gruppe bestående af andre singler, og sammen kommer i til at opleve uforglemmelige ting. Med singlerejser er det muligt for dig at besøge flere forskellige grene af verden, da du kan vælge mellem flere meget forskellige rejsedestinationer.

2. Krydstogt

Krydstogtferier er som regel en klar vinder, når det kommer til rejser, som udelukkende handler om ren afslapning. Det meste af tiden foregår på skibet, hvor du ofte har flere pool- og restaurantmuligheder. Du får desuden også mulighed for at udforske forskellige lande. Dette kan være den oplagte ferie, hvis i er et par, som gerne vil nyde tosomheden væk fra fastlandets stress og jag.

3. Charterferie

Den klassiske charterferie er selvfølgelig med på listen. Charterferier er for alle, og mulighederne er mange. Det kan derfor absolut lade sig gøre at finde en rejse, som matcher de fleste af dine krav. Charterferien byder desuden både på afslapning og kulturelle oplevelser. Der er derfor noget for enhver smag. Hvis du gerne vil have hele familien med på ferie, er dette derfor en sikker vinder både hos børn og vokse.

4. Hytteferie

Findes der noget mere hyggeligt end at overnatte i en træ- eller ishytte ude i naturen? Ja det skulle da lige være, hvis du gjorde det til juletid. Som i en ægte amerikansk film kan du vælge at tilbringe din ferie i en hyggelig hytte omgivet af den reneste natur. Ved denne slags ferier er destinationen ofte også tættere på end først antaget. Du skal således ikke rejse længere væk end over grænsen til vores nordiske nabolande. I Finland kan du sågar også bo i en ishytte, hvorfra du kan se Nordlyset, hvis du er heldig.

5. Skiferie

På listens næste punkt bliver vi i de nordiske lande, men vi kan også bevæge os længere nord på. Skiferier falder ikke i alles smag, men hvis du er en af dem, som er faldet pladask for denne ferieform, så er det bare med at komme afsted. Skiferie er ofte lig med sne, varm kakao og en masse hygge, så hvad er der ikke at kunne lide?

6. Grupperejser

Større grupperejser har altid været populært og har derfor kun udviklet sig endnu mere gennem de senere år. Uanset om du er single, eller om du har en bede halvdel, er dette en rejseform, som er fyldt med oplevelser, du vil huske resten af dit liv. Ved grupperejser er der ofte tilknyttet en guide, som kan give dig informationer, du aldrig ville have fundet ud af, hvis du selv skulle planlægge din tur. Desuden er der også et fællesskab, som er helt uundværligt.

7. Cykelkrydstogt

Hvis du godt kan lide at være aktiv på din ferie, falder et cykelkrydstogt måske lige i din smag. Du kan slappe af på det store krydstogtskib, efter du har cyklet rundt i den skønne natur på de destinationer, hvor krydstogtet stopper. På denne måde får du også set verdens natur fra en helt ny vinkel, når du kommer tæt på både dyr og planter, men du får også et kulturelt indblik i flere forskellige lande.

8. Ø-hop

Hvis du er meget interesseret i mange kulturer og godt kan begynde at kede dig, hvis du befinder dig det samme sted i for lang tid, så kan du prøve ø-hop. Du har måske hørt om ø-hop i Danmark, men du kan faktisk også planlægge dit eget ø-hop i udlandet. Du skal bare vælge, hvilke øer du gerne vil besøge, og så starter planlægningen. Det kan for eksempel være, at du altid har drømt om at besøge De Kanariske Øer. Med ø-hop kan du dermed slå flere fluer med et smæk.

9. Spa-ferie

Spa-ferie kommer i mange former men hvorfor ikke tage et specielt kig på de lande, som er særligt kendte for deres massage. De asiatiske lande er kendt for meget mere end deres kultur, de er nemlig kendte for deres unikke former for massage. En spa-ferie i et asiatisk kan derfor være en meget speciel og kulturel oplevelse, som du sent vil glemme.

10. Bådferie

En dansk klassiker er selvfølgelig bådferien. Men hvorfor ikke lade din egen lille jolle blive derhjemme og i stedet leje en båd som kan tage dig med under nogle mere sydlige himmelstrøg. Tag din familie eller dine venner med og nyd en rejse ned til sydens sol hvor det udelukkende er jer, der bestemmer, hvad i skal se. En bådferie kan således både være afslappende men også fyldt med nye kulturelle oplevelser.

Se også denne artikel på: Pensionister rejser som aldrig før

Denne side er anmeldt af: Line A. Lind 10/10

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden