Vandrestave test guide – se de bedste her

Der findes efterhånden mange, der bruger vandrestave, og derfor findes der også mange
forskellige slags, du kan vælge mellem. Vandrestave bruges typisk, hvis du ynder at tage på vandreture rundt omkring i verden, og derfor er især sammenklappelige vandrestave blevet populære. Hvad har du behov for at anskaffe dig, og hvilke modeller er bedst? Her finder du en guide til de bedste vandrestave i test.

Black Diamond FLZ – perfekt til rejser

Black Diamond FLZ

Når du køber en vandrestav fra Black Diamond, får du en model, der helt sikkert ligger højt på mange vandrestav test. ”Distance FLZ”-modellen fungerer rigtig godt for dig, der rejser meget og ønsker at bringe dine vandrestave med dig. De er sammenklappelige, og er derfor rigtig nemme at putte i kufferten, i modsætning til diverse andre vandrestave, der ikke passer i de fleste normale kufferter.

Den såkaldte låseteknik ”FlickLock”, som Black Diamond selv har udviklet, gør det nemt at folde dine vandrestave hurtigt ud.

Hvis det er vigtigt for dig, at dine vandrestave er lette og ikke tilføjer unødvendig tyngde til dine vandreture, behøver du heller ikke bekymre dig. ”Distance FLZ” beskrives som meget lette, sammenklappelige vandrestave, der kun vejer sølle 220 gram pr. stav.

Endnu en fordel, der er ved denne vandrestav, er, at du kan vælge mellem to forskellige størrelser: small og medium. Det gør det muligt for dig at finde den størrelse, der passer perfekt til dig, samtidig med, at staven ikke behøver at have ekstra længde.

Når du køber disse vandrestave, der er bedst i test, skal du være opmærksom på, at de kommer sætvis, hvilket betyder, at du ikke kan købe stavene enkeltvis – derfor er disse vandrestave også perfekt til dig, der ynder at bruge to stave, eller som godt kan lide at have en ekstra. Du kan med fordel også gå sammen med en anden og købe dem sammen, så i hver får en – mulighederne er endeløse.

[afp id=”82″]

Sammenklappelig vandrestav til alle slags underlag

Sammenklappelig vandrestav

Denne røde vandrestav er en, der også dukker op ved flere vandrestave test. Da det kan være besværligt at have en almindelig vandrestav i tasken, er en sammenklappelig model som denne meget praktisk. Du kan nemt folde den samme, placere den i din kuffert eller rygsæk og tage den med dig hvor end, du skal hen.

Disse vandrestave kan nemt reguleres til at passe netop din højde ved hjælp af teleskopfunktionen, og derfor ses denne også ofte på vandrestave test.

En ting, der gør denne vandrestav praktisk, er dens greb, der har en effektiv non-slip overflade, der samtidig er meget behagelig at holde ved. Når du skal vandre ude i naturen, er det vigtigt at finde en vandrestav, du kan holde ud at gå med i lang tid af gangen, og som ikke giver dig vabler eller andre ubehageligheder.

Du kan bruge vandrestaven på alle slags underlag, da den har en ”sko” i gummi, der gør, at du kan gå på overflader som asfalt uden at føle ubehag i armen. Når du i stedet bruger staven i skoven, kan du effektivt fjerne ”skoen” og bruge den uden.

[afp id=”83″]

Grøn vandrestav – fungerer både som vandrestav og stok

Grøn vandrestav

Der er adskillige årsager til, at denne vandrestav klarer sig godt i flere vandrestave test. En af disse årsager er, at den har to slags håndgreb – et klassisk vandrestavsgreb og et greb, man traditionelt ser på en stok. På den måde får du flere muligheder for, hvordan du kan bruge vandrestaven. Det er især praktisk, hvis du er dårligt gående, men stadig ønsker at bruge en vandrestav til diverse oplevelser. Hvis du går dårligt, kan det være svært at bruge en almindelig vandrestok i lang tid ad gangen, og derfor er det smart også at have stokkegrebet, der kan give dig en smule ekstra støtte.

Vandrestaven har en såkaldt dupsko, der sikrer, at staven hverken skrider eller generer dig, når du går på hårde overflader som asfalt eller fortov. Denne dupsko kan du tage af, når du går på skovstier eller lignende, og det ikke længere er nødvendigt. Under dupskoen finder du en metalspids, der giver dig ekstra greb i de lidt mere bløde områder, hvor staven ellers kan glide en smule.

[afp id=”84″]

Silva Ex-Pole Alu – svensk design i god kvalitet

Silva Ex-Pole AluDenne type vandrestave er også bedst i test. Det skyldes flere ting. For eksempel er de teleskopiske og derfor nemme at transportere. De kommer også med nogle aftagelige spidser i gummi, der kan bruges, hvis du for eksempel skal gå på asfalt eller andre hårde overflader. Desuden er du også sikret sikkerhed, da håndledsstropperne har reflekser, der sørger for, at mulige bilister kan se dig, når du kommer gående.

På grund af håndgrebene, der er lavet af kork, får du en god vandreoplevelse, hvor du føler dig godt tilpas hele turen igennem.

Du kan nemt tilpasse staven til din højde ved hjælp af teleskopfunktionen, der hjælper med at give dig god støtte, hvad end du er 160 eller 180 cm høj.

[afp id=”168″]

Hvorfor bør jeg bruge en vandrestav?

Der er flere ting, en vandrestav kan hjælpe dig med. Blandt andet aflaster vandrestave din knæ rigtig meget, når du vandrer nedad. Det er især praktisk, hvis du ofte vandrer og ønsker at undgå diverse problemer med dine knæ i fremtiden.

Vandrestave hjælper også på din balanceevne. Hvis du er klar over, at du ofte har svært ved at holde balancen på ujævnt terræn, kan du med fordel bruge en vandrestav som hjælpemiddel. Generelt sørger vandrestave for, at du ikke falder og slår dig. Og skulle det ske, at du alligevel kommer til skade, er en vandrestav også yderst effektiv, som en midlertidig krykke.

Derfor er det også vigtigt at vælge en vandrestav, du har fundet i en vandrestave test guide, da det er disse, der ofte er mest effektive på længere sigt – uanset prisen. Her i test guiden er der kun samlet vandrestave, der er blevet testet og bevist til at være nogle af de bedste, så du kan være sikker på at finde en vandrestav, der passer til dine behov.

Læs også: Rollator test – se de bedste rollatorer til seniorer her

Se vores artikel om: Gør din hverdag nemmere med en gribetang – bedst i test.

Denne side er anmeldt af: Patrick E. Jørgensen Rating 5/5

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden