Rollator test – se de bedste rollatorer til seniorer her

rollator test

Mange seniorer har behov for noget, der kan hjælpe dem med at bevæge sig rundt, og derfor er det fordelagtigt for mange at anskaffe sig en rollator. Det er samtidig vigtigt at kigge på de rollatorer, der klarer sig bedst i test. Her finder du en testoversigt over de 7 bedste rollatorer til seniorer – hvad end du elsker at bevæge dig rundt indenfor eller udenfor.

Mobilex Leopard – Sammenklappelig og flot

rollator test

Her er en rollator, der fungerer godt for dig, der har brug for en god rollator i test, der er nem at klappe sammen. Det eneste, du skal gøre, er at trække i et håndtag, og så klapper rollatoren sig sammen. Desuden har den en lås, der sikrer sig, at rollatoren forbliver lukket, når du ikke bruger den. 

Endnu en ting, der er praktisk ved denne Mobilex model er indkøbsnettet, der medfølger. Hvis du skal handle ind, men ikke kan tage rollatoren med ind i butikken, kan du nemt hægte nettet af rollatoren. Du behøver heller ikke at købe en stokkeholder, hvis du bruger sådan en, da der allerede medfølger en. Mobilex rollatorer findes tit på diverse rollator test guides, fordi det netop er et rigtig godt mærke, hvor du ofte kan finde en, der passer godt til dig. Leopard-modellen er designet meget moderne og har nogle farver, der er meget stilrene. Det gør, at du kommer til at se smart ud, uanset hvor du bevæger dig hen, og uanset hvilken situation, du befinder dig i. 

Billig rollator til indendørs brug

Ønsker du en mere neutral rollator med et meget klassisk udseende, er denne lige noget for dig. Denne rollator klarer sig også godt i test. Det er en billigere model fra livetsomsenior.dk, som, trods den billige pris, alligevel har nogle udmærkede funktioner. 

Rollatoren udmærker sig indendørs, da den har adskillige funktioner, der gør det nemmere for dig at komme rundt i hjemmet. For eksempel har den små hjul, der gør det nemmere for dig at undgå møbler og derved komme lettere rundt i din bolig. Mange ældre oplever, at de nemt kommer til at støde imod ting, når de går rundt, og med denne rollator kan du nemt undgå det problem. Desuden kommer rollatoren med en trådkurv, du nemt kan bruge til tasker, bøger eller andre ting, du ofte bruger, når du er i nærheden af din rollator. Der medfølger også en bakke, du nemt kan klikke på sædet, så du kan have drikkevarer eller lignende med dig. Det kan eksempelvis være, når du skal have et glas vand med fra køkkenet til stuen, men du ikke har en anden måde at transportere glasset på. 

[afp id=”114″]

Du kan også nemt tilpasse højden på denne topscorer rollator. Højden går fra 79 til 98 cm., og du har derfor rig mulighed for at tilpasse rollatoren til lige netop din højde. 

Rollz Motion2 – Anmelderrost kombineret rollator og kørestol 

 • Rollz Motion2 – Anmelderrost kombineret rollator og kørestol 4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske onlinebutik 1800Wheelchair
 • God anmeldelse på bloggen Able Amsterdam
 • God i test ved den tyske portal CHIP

Udvalgte fordele ved Rollz Motion2

 • Gode testresultater
 • Anerkendt af forbrugere
 • Rollator og kørestol i ét 
 • Let at håndtere
 • Kompakt størrelse

”Den største fordel ved Rollz Motion er dens design i høj kvalitet. Rammen er stærk og stabil både som rollator og kørestol”. Sådan lyder dommen fra bloggeren af Able Amsterdam efter test af modellen. 

Det bedste fra to verdener

Bliver du træt i løbet af en længere gåtur? Så bør du overveje Rollz Motion2, som er en kombineret rollator og kørestol. Med den kan du nemt skifte over til kørestol, når rollatoren ikke rækker mere. 

Med Rollz Motion2 får du det bedste fra to verdener. Modellen har alle de egenskaber, som gør den til en god og velfungerende rollator. Med muligheden for at omdanne den til en kørestol, har du her et funktionelt produkt. Omdannelsen fra rollator til kørestol foregår nemt og intuitivt uden værktøj. 

Rollatoren er designet til udendørs brug, men dens kompakte størrelse kan også anvendes indenfor. Den har stødabsorberende skumhjul for en komfortabel køreoplevelse. Selv på ujævne overflader ruller den let. 

Kørestolen er udstyret med et blødt sæde, ryglæn, benstøtter og skubbehåndtag. Træpedal sørger for, at kørestolen kan klare kantstene. 

Kan være i bagagerummet

Rollz Motion2 er sidelæns sammenklappelig og kan stå oprejst, selvom den er lukket sammen. I sammenfoldet tilstand måler den 63 x 86 x 29 centimeter, så den kan være i bagagerummet af en almindelig personbil. 

Det stilrene design fås i tre moderne farver. Vælg mellem sort, hvid og blå. Designet vejer 11,4 kilo, og den anbefalede maksimale brugervægt er 125 kilo. 

Der tilbydes en produktgaranti på hele 5 år på aluminiumsstellet og 2 år på de øvrige dele. 

Rollz Motion2 vs. markedet

Den helt store fordel ved den anmelderroste Rollz Motion2 er, at du her får rollator og kørestol i ét design. Begge funktioner bidrager til en komfortabel køreoplevelse. Modellen har et yderst brugervenligt design, som hverken kræver værktøj, mange kræfter eller teknisk kunnen at håndtere. 

Forbrugerne udviser stor tilfredshed med produktet. Hos den amerikanske onlinebutik 100Wheelchair anerkendes den hele vejen rundt. Køberne giver stjernebedømmelsen:

 • Kvalitet: 5/5
 • Funktioner: 5/5
 • Møder forventningerne: 5/5

En tilfreds køber skriver om Rollz Motion2: ”Modellen overgår mine forventninger. Nem at håndtere, velkonstrueret, behagelig og kvalitetsrig”.

[afp id=”177″]

Mobilex Buffalo – belastningsresistent og nem at klappe sammen

rollator test

Du finder her en rollator, der klarer sig rigtig godt i test. Den er velegnet til højere belastning end en typisk rollator, og derfor kan den faktisk holde op til 200 kg. Med et ekstra bredt sæde, får du også et behageligt sted at slappe af. 

Som en normal rollator, kan du nemt klappe Buffalo sammen og tage den med dig i bilen. Du kan også klappe den sammen, når du ikke bruger den, og stille den ved siden af dig, da den kan stå oprejst, selv når den er klappet sammen. Det gør det nemmere for dig, når du endelig skal op og gå rundt igen, da du ikke behøver at bukke dig ned efter rollatoren. 

Du finder også en aftagelig indkøbstaske, du sagtens kan benytte, når du for eksempel skal handle ind. Tasken har to hanke og er nem at bære. Den gør det også praktisk at handle ind, da du blot kan smide tingene i tasken, mens du handler ind. 

[afp id=”115″]

TrustCare Lets Go Out rollator – perfekt til udendørs brug

rollator test

Denne model fra TrustCare er en af de mere moderne i rollator test guiden. Den er yderst velegnet til udendørs brug og er god til dig, der er meget aktiv. Rollatoren har store forhjul, der gør det nemt at bevæge sig rundt, og så vil du også hurtigt lægge mærke til det lækre sæde, der gør det behageligt for dig at sidde ned. Rollatoren har indbygget fjedring, hvilket gør dine gåture langt mere behagelige, end hvis du valgte en rollator uden fjedring. Fjedringen gør det især ekstra behageligt for dig at gå på ting som for eksempel grus. 

Fold rollatoren sammen og oplev et nemmere liv, hvor du nemt kan placere den i bilen, eller hvor du sagtens kan sætte den til side, når du ikke har behov for den. 

Du har rig mulighed for at købe diverse stykker tilbehør, som blandt andet indkøbstasker og stokkeholdere, der gør det endnu nemmere at bruge din rollator. 

[afp id=”120″]

Mobilex letvægts rollator til indendørs brug – giver god underarms støtte

rollator test

Denne rollator test vinder model fra Mobilex er specifikt skabt til at hjælpe med genoptræning efter operationer i hoften, blodpropper og lignende. Armlænene hjælper med at give støtte, så du føler, at du får en langt mere sikker gang, end hvis du blot skulle holde fast med hænderne. 

Du skal være opmærksom på, at du blot bør anvende denne letvægts rollator indendørs, da den ikke er godkendt til udendørs brug, og du derfor kan risikere at miste balancen, hvis du gør brug af rollatoren på ujævne overflader. Overvej derfor, om du også har behov for at bevæge dig udenfor med din nye rollator. 

Du kan også bruge din nye rollator som en siddeplads ved at låse bremserne, der sidder på baghjulene. Denne funktion kan du især gøre brug af, når din hofte, fod, knæ eller lignende ikke ønsker at fungere, som du gerne vil have det til. 

[afp id=”121″]

Mobilex Impala – nem at vedligeholde

rollator test

Her er et eksempel på en billig rollator i test guiden. Den er meget velegnet til dig, der ikke har behov for at bruge din rollator hele tiden, men i stedet bare har brug for lidt ekstra støtte en gang imellem. Den er også rigtig god, hvis du leder efter en rollator, men du aldrig har ejet en før. Den kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du har behov for, samtidig med at den alligevel er i god kvalitet. 

Når du lejlighedsvis får brug for at sætte dig ned, får du god rygstøtte og et behageligt sæde, så du kan være sikker på at sidde meget behageligt på denne rollator, der er god i test. 

Du behøver heller ikke at være bekymret for, hvorvidt du kan have alle dine ting med dig. Under sædet finder du en taske, hvor du kan opbevare alle de ejendele, du ønsker ta have med dig. Det kan være din pung, når du skal ud og handle ind, eller din bog, når du skal bevæge dig fra et lokale til et andet. 

Denne rollator test vinder fra Mobilex har nogle solide hjul, der gør det nemt for dig at bevæge dig rundt indendørs såvel som udendørs.

[afp id=”122″]

Trust Lets Shop – gør det nemt at handle ind

For mange seniorer er det vigtigt, at man kan bruge sin rollator, når man skal ud og handle ind. Samtidig kan det være svært at finde en rollator, der har nok plads til alle varerne, når du er færdig med at handle ind. Her kommer denne rollator på test guiden ind i billedet. Lets Shop er en model med en ekstra stor taske, der kan indeholde op til 25 liter. Det er som regel nok til den typiske rollator bruger, der blot skal have fat på ting som mælk og brød. Tasken har en velcro åbning, der gør det nemt at få adgang til indholdet. Desuden kan inderposen i tasken vaskes, hvis du skulle spilde noget i den. 

Du kan bruge toppen af tasken som et sæde, der giver dig mulighed for at tage en pause, hvis du har behov for det. 

Lets Shop rollator test vinderen er også meget nem at klappe sammen, samtidig med, at den klapper sammen sidelæns, så du sagtens kan placere den i bilen, når du skal køre rundt. 

Hvorfor købe en rollator?

Der kan være mange grunde til, hvorfor du kan have brug for en rollator. Det kan være, at du ikke længere går særligt godt, eller at du skal opereres og får brug for noget, der kan hjælpe dig med din genoptræning derefter. 

Der findes mange forskellige slags rollatorer, og det er også vigtigt at overveje, hvilken du har brug for. For eksempel findes der både inden- og udendørs rollatorer, og det kan være svært at finde rundt i diverse rollator test. Derfor kan test guiden herover også give dig en ide om, hvad du har behov for.

Et ekstra tip er tilbehør. Der findes masser af tilbehør – ved nogle rollatorer medfølger det, og ved andre gør det ikke. Anskaf dig f.eks. en indkøbstaske, stokkeholder, rygbøjle eller lignende. Det er også smart med reflekser, så bilisterne kan se dig.

Læs også vores artikel om: Rollator test – se de bedste rollatorer til seniorer her.

Se også Rollator guide – Hvilken, hvorfor og hvad koster en rollator? skrevet af csl.dk.

Denne side er anmeldt af: Tinius Tran Rating 5/5

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden