Luxuriøst og hjælpsomt indrettet badeværelse

badeværelse sikker for ældre

Bemærk også, vi ikke har testet produkterne personligt, men indsamler tilgængelig information om priser, sammenligning, kvalitet, specifikationer og eksterne forbrugertests. 

Badeværelset er et privat rum, hvor du typisk ønsker at være alene. Men det er måske svært at opfylde, hvis du eksempelvis føler dig usikker til bens. På badeværelset er man omgivet af hårde overflader, der kan gøre nogen utrygge, og der er ting, der kan være svære at håndtere, især hvis man har dårlig balance. Badeværelset skulle gerne være et trygt sted, hvor der skal være plads til, at man kan være sig selv. Derfor vil vi introducere dig til nogle hjælpsomme produkter til badeværelset, der fortsat kan understøtte din selvstændighed

LÆS OGSÅ: Bedste elcykler til ældre og seniorer 

I dag findes der heldigvis en lang række af større eller mindre hjælpemidler, som kan sikre dig en fortsat selvstændighed og større sikkerhed på badeværelset. Det er oftest mindre ting, men deres indflydelse er mærkbar ikke desto mindre, hvis du ønsker at være selvhjulpen.

Brusebadet er en fast del af hverdagen for mange, men det er måske også det område i huset, hvor man er i størst risiko for at slå sig. Hertil er der nogle enkle og elegante løsninger:  Dette kunne f.eks. være et nydeligt, diskret støttegreb eller en bademåtte i et eksotisk sandstensdesign.

Denne elegante bademåtte er lavet af plastikmaterialet PVC – men lad det ikke snyde dig: Den er behagelig at stå på og er selvfølgelig skridsikker. Dens udseende gør, at man ikke med det samme tænker ”hjælpemiddel”, men rettere en del af badeværelsesinteriøret – og måske bringer sandstenene nogle minder frem fra en god dag ved stranden. Måtten fås i flere farver, så den matcher dit øvrige interiør.

Af gode støttegreb kan HEWI Range 805 anbefales. Støttegrebet er lavet af rustfrit stål og kan bestilles i 6 forskellige længder og former, så den vil derfor passe godt ind i stort set alle badeværelser – både praktisk og udseendemæssigt.

Af mere avancerede hjælpemidler til badeværelset er der bl.a. Shower System fra schweiziske firma Aglaja. Aglaja Shower System tilbyder en wellness-oplevelse uden lige: Den består af en lille enhed med en børste, der monteres på brusestangen. Ved tryk på en knap vil børsten køre op og ned ad stangen, vinkle og dreje sig horisontalt og vertikalt, hvorved din krop børstes og masseres grundigt – fra fødderne til nakken (afhængig af brusestangens placering og din højde).

For folk med mobilitetsudfordringer kan det luxuøse Aglaja Shower System betyde mere selvstændighed, som medfører et betydeligt løft i deres livskvalitet og velvære i dagligdagen.

Med Aglaja medfølger en fjernbetjening og et udvalg af børstehoveder, der åbner for mange muligheder i form af tilpasning til den enkle bruger. Derudover kan en ’vaskehandske’ sættes på børsten, hvor du kan påføre din favoritsæbe eller creme efter badet. Den roterende badebørste er også god til at revitalisere huden, da den skrubber døde hudceller af kroppen, ligesom den kan lindre spændinger i skuldrene og armene.

Aglaja er generelt let at have med at gøre – den er batteridreven og kan køre i op til 4 ugers daglig brug per opladning. Batteriet genoplades med den medfølgende oplader, og batteriet er let at tage ud og indsætte, når det er nødvendigt.

Man kan med fordel kombinere Aglaja Shower System med Après BodyDryer. For de fleste er et håndklæde tilstrækkeligt til at tørre sig efter et bad. Men for nogle kan det være en udfordring at bruge et håndklæde, hvis mobiliteten ikke er helt i top. Håndklædet kræver, at du har begge hænder fri, at du kan balancere på et ben, og at du kan bukke og vride din ryg og skuldre.

Hvis du oplever problemer med at tørre dig efter bad pga. rygsmerter, nedsat håndfunktion eller dårlig balance, så kan BodyDryer måske være noget for dig.

Après BodyDryer er en simpel, skånsom og ikke mindst mere hygiejnisk alternativ til håndklædet. Efter badet behøver du blot at trykke på en knap, og den vil begynde at blæse med en varm, behagelig luft. Du bliver tørret fra top til tå uden anstrengelser. Body Dryeren har to lufthastigheder, så du kan tilpasse den efter dit behov.

 

Læs også: Guide til den næste og bedste badestol til brusekabinen

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden