7 fordele ved at være pensionist

Senior

Det har sine fordele at blive ældre og dermed også blive pensionist. Det er nu, du har tid til de ting, der gør dig glad. Læs videre her om syv fordele ved at være pensionist.

Rabatter

Der findes et utal af rabatordninger for pensionister, og der er derfor ingen undskyldning for ikke at komme ud at opleve noget kulturelt. Der findes eksempelvis rabatordninger til både biograf, museer, teater, rejser, transport og meget mere, så det er bare med at komme afsted.

Fleksibilitet

Nu er det tid til dig. I så mange år har arbejdet fyldt en stor del af hverdagen, og det gør det til tider svært at have “mig-tid”. Nu kan du endelig selv planlægge din tid. Findes der noget bedre end at sætte sig ned for at læse en god bog eller at bage boller midt på dagen? Det er altså ren nydelse at kunne gøre, hvad du har lyst til, når du har lyst og samtidig have tid til at nyde det.

Tid til børnebørnene

Hvis du har børnebørn, har du sikkert prøvet at længes efter at komme mere på besøg hos dem. Det har du tid til nu. Uanset ugedag kan du give en hjælpende hånd med børnepasningen og tage dine børnebørn med ud på spændende udflugter, så I kan komme tættere på hinanden og nyde tiden sammen.

Tag på ferie uden for skolernes ferie

En af de smarte ting ved at være pensionist er også, at du kan tage på ferie, når alle andre ikke gør det. På den måde kan du både spare penge på rejsen og tid på at stå i kø til seværdigheder. Det er dog en god idé at holde øje med, hvornår sæsonen for den givne rejsedestination starter. Det er nemlig ærgerligt at tage et skønt sted hen, hvis mange af attraktionerne har lukket, eller hvis vejret ikke er blevet godt endnu.

Bedre økonomi

Undersøgelser viser, at økonomien bliver bedre med alderen. Ældre har nemlig mere erfaring og træffer derfor bedre beslutninger om økonomi. Derudover kan du som pensionist også søge forskellige tillæg og offentlige tilskud som varmetillæg, tillæg til briller, høreapparat, medicin med mere.

Tid til fordybelse

Som pensionist har du også tid til at gøre det, du aldrig har haft tid til før. Det er ofte, at mange gode idéer finder sted i tankerne, men sjældent bliver ført ud i livet. Nu har du tiden til at gøre lige det, du har lyst til. Det kan være, at du altid har haft en drøm om at male, blive bedre til at strikke eller lave haven helt perfekt. Kun fantasien sætter grænser for de projekter, du nu kan få ført ud i livet.

Gå i klub

Der findes mange forskellige klubber for ældre, hvor du kan få nye bekendtskaber. Det er altså også en fordel, at du har tid til at opsøge og pleje nye relationer. Uanset om det er i en golfklub, bowlingklub, madklub eller noget andet, så kan du deltage i aktiviteter, du interesserer dig for, sammen med andre, og få nye bekendtskaber med på vejen.

Læs også vores artikel om: Guide: De 4 bedste fastnettelefoner til ældre

Læs også: Sådan får du mest muligt ud af din næste seniorrejse

Se vores artikel om: Derfor får du nedsat syn med alderen

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden