Impotens – Årsager og behandlingsmetoder

glad ældre mand i badebukser flekser muskler

Mange mænd forestiller sig, at det at blive ramt af impotens, eller rejsningsproblemer som det også hedder, er noget af det værste man kan blive udsat for.

Heldigvis er det langt mere almindeligt end mange tror, og det er langt fra en uhelbredelig lidelse.

Hvad er årsagen til, at impotent opstår?

Der kan både være fysiske såvel som psykologiske årsager til at mænd oplever impotens. I dette skriv bliver der primært fokuseret på de fysiske årsager, hvor midaldrende- eller ældre mænd især er i risikogruppen.

Mange af de hyppigste årsager er i forbindelse med blodtrykket. Det er det, da en erektion sker som følge af at blod strømmer ned i din penis og giver dig en rejsning. Hvis blodet ikke kan strømme derned i samme kraft som før, vil du alt andet lige opleve rejsningsproblemer.

Kilde: Doc24.dk/lidelser/impotens

Forhøjet blodtryk

Forhøjet blodtryk er en af de mest almindelige livsstilsygdomme der findes. Forhøjet blodtryk er et udtryk for, at hjertet skal arbejde mere, for at pumpe blodet rundt i kroppen, hvilket gør blodårerne mere resistente over for trykket. At blodårerne bliver mere resistente, gør at trykket er nødt til konstant at være højere.

Hvis trykket falder, så kan det give permanente skader på årerne, hvilket vil påvirke blodtilførslen til din penis.

Årsagerne til forhøjet blodtryk omfatter blandt andet for stort et saltindtag, overvægt, eller stort forbrug af alkohol og rygning.

Kilde: Netdoktor.dk/forhojetblodtryk

Højt kolesterol

En anden livsstilssygdom der kan gå ind og påvirke din potens, er et forhøjet kolesteroltal. Et forhøjet kolesteroltal er en indikator på, at der er en øget tilstedeværelse af fedt i årerne, som kan sløve blodomløbet i kroppen. Det sløve blodomløb kan således også påvirke blodomløbet til din penis, som igen kan resultere i potensproblemer.

Årsagerne til det høje kolesteroltal skal findes hos næsten de samme syndere, som ved det forhøjede blodtryk. Årsagerne tæller blandt andet dårlig diæt, mangel på bevægelse i dagligdagen, højt indtag af alkohol samt rygning.

Svage bækkenbundsmuskler

I den anden ende af årsagsforklaringer er svage bækkenbundsmuskler. Dine muskler i bækkenbunden er afgørende om du får en rejsning, og i så fald hvor stor. Disse muskler øger nemlig blodgennemstrømningen i din penis, og er med til at styrke rejsningen, når du klemmer til.

Desværre er disse muskler typisk meget svage hos mange mænd, da de ikke bliver trænet på traditionel vis. De skal i stedet trænes meget bevidst, for at ramme præcis de muskler som styrer denne funktion.

Den gode nyhed er, at det er en af de nemmeste måder at forsøge at forbedre sin rejsning på. At træne bækkenbundsmusklerne er både nemt, og i modsætning til mange andre løsninger, gratis.

For hyppige udløsninger

Hvis du i længere perioder har haft mange hyppige udløsninger, kan det også være årsag til, at du pludselig oplever potensproblemer.

Efter kraftige udløsninger har man mindre lyst til sex, og det vil alt andet lige give dig problemer med din rejsning. Det er dog ikke lige kun efter udløsning, at dette kan komme til udtryk, og manglende sexlyst kan vise sig lang tid efter.

Dette er et problem der kan være svært at gøre noget ved, men igen vil bækkenbundsøvelser til styrkelse af musklerne være en god idé. Endvidere kan man træne sig i at holde udløsningen tilbage, som er en praksis mænd har benyttet i verden i mange tusind år.

Psykologiske årsager

Årsagerne viser sig ikke nødvendigvis kun fysisk, og din egen psyke kan virke som en hæmning for din rejsning.

Hvis du eksempelvis har dårligt selvværd eller haft dårlige seksuelle oplevelser, kan det være med til at påvirke din potens. Ligeledes kan potensen påvirkes, hvis du har været ramt af stor sorg i familien. Altså ting man måske ikke umiddelbart forbinder med rejsningsproblemer.

Behandling og øvelser

Behandling og øvelser hænger godt sammen, i hvert fald hvis man ikke har lyst til at udforske medicinske tiltag eller ændre sin livsstil betydeligt.

På nettet kan man finde utallige bækkenbundsøvelser, også nogle der er særligt udviklet til manden. Man kan lave langt de fleste øvelser derhjemme direkte i stuen, og man behøver derfor ikke et abonnement i det lokale fitnesscenter, eller vægte derhjemme.

Hvis man har prøvet med diverse bækkenbundsøvelser uden held, og du gerne vil have resultater i en fart, og derfor ikke kan vente på at ændringen af kosten slår igennem, så kan medicin være vejen frem for dig der lider af impotens.

Et af de klassiske medikamenter til hurtig rejsning er Viagra, der giver dig en kortvarig potens, som derefter aftager. Det er dog ikke en holdbar løsning i længden, og man vil helt sikkert få en bedre livskvalitet ved at prøve sig frem med nogle af de andre løsninger, som desuden ikke har de store bivirkninger som medicin typisk har.

Behandlingens skridt er for en ældre herre derfor:

  1. Lev sundere og dyrk mere motion, så vidt muligt
  2. Forsøg med bækkenbundsøvelserne (evt. andre øvelser, anbefalet af din læge)
  3. Prøv med medicin (husk altid at blive rådført af en læge)

Ligegyldigt hvad, er det en god idé at besøge lægen, såfremt problemet varer ved.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden