Seniorer oplever ofte problemer med Sex & Samvær: 3 tips

Bare fordi du befinder dig i dit livs vinter, betyder det ikke, at du ikke stadig kan nyde sex. Faktisk er det stadig utroligt sundt for dig at dyrke sex, selvom du er over 60 år. Først og fremmest fordi sex øger din følelse af velvære og dermed også din livskvalitet.

Derudover er der også en lang række fysiologiske fordele ved at dyrke sex. Blandt andet forbedrer det din hukommelse og nedsætter din risiko for hjertekarsygdomme. Derfor har vi samlet tre gode råd til dig, der gerne vil have bedre sex som senior. Læs derfor videre, hvis du gerne vil vide mere om senior samvær.

1. Sexlegetøj

Hvis du ikke har prøvet det endnu, kan det være en god idé at introducere sexlegetøj i dit sexliv. Det gælder både, hvis du har en partner eller hvis du er alene. For eksempel kan du købe en dildo. En dildo er et stykke sexlegetøj, der ofte er formet som en penis. Men dildoer kan også være pæne at se på, som en glas dildo.

Der findes flere forskellige slags dildoer. Blandt andet kan du få mere støtte under samleje og onani ved brug af en dildo med sugekop, der kan monteres på væggen. Det kan være en rigtig god løsning til dig, hvis din krop ikke længere er så stærk eller fleksibel.

2. Glidecreme

Når du bliver ældre, vil du som kvinde opleve, at din produktion af østrogen falder. Det betyder derfor også, at dine slimhinder i skeden vil blive tyndere og mere tørre. Som følge heraf kan sex blive mindre behageligt – og i nogle tilfælde decideret smertefuldt.

I så fald kan det være en fremragende idé med glidecreme. Det er creme, der er egnet til at mindske gnidningsmodstanden, når du har sex.

3. Medicinske tiltag

Hvis du er fysiologisk forhindret i at dyrke sex, kan det være nødvendigt med medicin. Hvis du eksempelvis er kvinde, kan det være, at du oplever problemer med tørhed i skeden. I så fald kan det være en god idé at få et tilskud af østrogen. På den måde kan du stimulere din slimproduktion i skeden, hvilket kan gøre det langt mere behageligt at dyrke sex.

Hvis du er mand, kan det være, at du oplever rejsningsproblemer. I så fald kan du få udskrevet Viagra, der hjælper med potensen.

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden