Et flot og solidt trægulv kan være godt i ældreboligen

Når man skal indrette en ældrebolig, en plejebolig eller et plejecenter, er gulvet helt afgørende. Det skal nemlig både tilgodese beboerens sikkerhed og tryghed, men samtidig også have et udtryk som signalerer varme og giver en hjemlig fornemmelse. Her kan et trægulv være en rigtig god løsning. Vi vil her komme ind på hvorfor.

Trægulve er solide og robuste

Et sart og porøst gulv, som hurtigt bliver slidt eller ødelagt og kræver meget vedligehold, er selvsagt ikke et velegnet gulv til en ældrebolig.

Trægulve er, alt efter hvilken sort man vælger, kendt for at være solide, robuste og modstandsdygtige overfor det meste. Dette gør trægulve ekstremt velegnede til bl.a. ældreboliger. Skulle uheldet være ude, kan trægulve desuden repareres relativt let. Kilde: https://bygga.dk/gulvafslibning/

Trægulve er flotte og skaber varme

Der er ikke nogen gulvtype, der er flottere end et trægulv. Når man indretter en ældrebolig skal man huske på, at der også skal være rart at være – der skal ikke udelukkende være fokus på hvad der er praktisk. Det skal først og fremmest være et hjem, hvor der er hyggeligt. Trægulve har en formidabel egenskab til at skabe en varm og hjemlig stemning.

Trægulve er rengøringsvenlige

I en ældrebolig er der som regel høje krav til hygiejnen, da beboeren kan være et skrøbeligt helbred eller et nedsat immunforsvar. Derfor er det vigtigt, at gulvet er rengøringsvenligt og samtidig modstandsdygtigt overfor pletter og snavs. Og det er langt de fleste trægulve. Det skyldes bl.a. at snavs og skidt ikke trækker ned i et trægulv, som det gør i eksempelvis et gulvtæppe. Derfor er trægulve nemme at rengøre – og tilmed allergivenlige.

Trægulve er behagelige at gå på

Langt de fleste trægulve er behageligt at gå på og føles sjældent kolde. Begge dele er vigtigt, når gulvet skal anvendes i en ældrebolig. Et trægulv er desuden heller ikke for blødt, men har derimod den fornødne hårdhed til at man med lethed kan gå på gulvet med en rollator, gangstativ eller kørestol, hvilket er helt afgørende, når gulvet skal bruges i en ældrebolig.

Trægulv giver en god akustik

Endelig har trægulve en god effekt på akustikken i rummet. Det skyldes, at træ er et blødt materiale, og jo blødere et materiale er, jo bedre er det for akustikken. Derfor er trægulve bedre for akustikken end fx klinker eller fliser. I en ældrebolig er akustikken vigtig, da høje og forstyrrende lyde kan mindske trivslen.

 

Categories:

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden