Gode råd hvis du overvejer at planlægge din egen begravelse

Der kan være flere grunde til at ville planlægge sin egen begravelse. Det kan enten være at du gerne vil undgå at dine efterladte skal stå med ansvaret. Det kan også være, at du ønsker dagen på en helt bestemt måde. Uanset hvad, så kan du herunder læse dig frem til en række af gode råd, som du kan have med i overvejelserne ved planlægningen. 

Snak med dine nærmeste 

Selvom du måske har en klar idé om hvorledes din begravelse skal foregå, så kan det alligevel være en god idé at snakke med dine nærmeste inden. På denne måde kan de også være med til at sikre, at der bliver lyttet til dine ønsker.

Selvom at det kan være utrolig sårbart og grænseoverskridende at tale om døden, så kan det være en stor hjælp og skabe ro hos både den døende og de efterladte. 

Overvejelser ved begravelsen 

Der er en lang række af overvejelser, som du kan gøre ved planlægningen af din begravelse. Det kan fx være følgende: 

 

  • Skal du begraves eller bisættes?
  • Hvor vil du gerne begraves? Skal det være i din hjemby, fødeby eller et helt tredje sted?
  • Er der noget bestemt tøj, du ønsker at være iklædt ved begravelsen?
  • Skal der være nogle bestemte farver af blomster til begravelsen?
  • Er der nogle bestemte salmer, som du ønsker sunget? Det kan fx også være en anden sang, som har betydet meget for dig. 
  • Hvem skal bære kisten?
  • Skal der afholdes gravøl eller en anden sammenkomst efterfølgende? Nogle bestemmer endda også hvad, som skal drikkes og spises 

 

Dette er blot nogle af de ting, som du kan have med i overvejelserne. Det kan også være, at du har et ønske til skriften på gravstenen? Annoncen i avisen? Kistetype? Eller noget helt fjerde. Hvis du er i tvivl, så kan du få hjælp hos bedemanden, som vil kunne hjælpe dig i mål med diverse beslutninger. 

 

Bliv klogere på www.bedemand-danmark.dk

Den personlige begravelsesceremoni 

Er du en af dem, som ønsker en mere personlig begravelse end normalvis? Nogle gange er det blot de små ting, som gør hele forskellen og er medvirkende til at begravelsen sker lige netop i afdødes ånd.

Det kan fx være et tiltag såsom at spille din yndlingsmusik – uanset om det er jazz eller rock. Det kan også være et spise yndlingsretterne – uanset om det er en hamburger fra McDonalds eller smørrebrød. 

Categories:

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden