Kæledyr til ældre på dyreportal.dk

Det er ikke kun familien Danmark der har stor glæde af et kæledyr. De ældre har i lige så høj grad brug for og gavn af et kæledyr, men hvor finder man det kæledyr der er bedst egnet til at være i selskab med en ældre person? Dyreportal.dk er et godt bud.

Et kæledyr kan bryde den ensomhed mange ældre oplever

Når danskerne går på pension, sker der mange ting både omkring den ældre, men også indeni er der tale om en omvæltning. Mange pensionister har i mange år set frem til dagen hvor de med ro i sindet og god samvittighed kan svinge benene op på skamlen og læne sig tilbage og bare nyde alt omkring dem, men næsten ligeså mange oplever en helt anden virkelighed med ensomme stunder og et savn til hvad man før havde.

For at bryde med den utålelige stilhed det kan virke som for nogle, har mange fundet en stor glæde ved at få sig en hund eller et andet kæledyr der kan være med til at skabe flere minder til mindebogen. Der er som sådan ikke noget nyt i at det er godt for de ældre med et kæledyr og mange plejehjem har i en større grad benyttet sig af besøgskæledyr der får lyset frem i de ældres øjne, igennem de seneste år.

Find det rette kæledyr der passer til den ældre

Der er forskel på hvilket slags kæledyr der er bedst egnet til den enkelte ældre, for ligesom med os mennesker er der personligheder og kendetegn ved de enkelte kæledyr. Noget der bl.a. kan være rigtig godt at overveje, er om der er tale om et kæledyr der lever i 2-3 år eller 15 år. Er man netop gået på pension er en hund som regel et godt match.

Som ældre kan der være nogle skavanker der er værd at tage med i overvejelserne. Er man f.eks. dårligt gående, så vil man måske ikke være i stand til at gå og samle efterladenskaberne op efter hunden. Bor man på sit eget landsted, vil det ikke være noget som man som sådan skal bekymre sig om, men skal man afsted på gåture i byerne med hunde, er det nødvendigt at man kan samle op selv.

Der er i det hele taget lidt flere krav til at holde en hund end hvis man f.eks. får sig en indekat til at holde en ved selskab. Hunden skal luftes flere gange om dagen og de fleste racer kræver desuden at der er motion på programmet hver dag, så de ikke bliver skøre af understimulation.

Benyt den brugervenlige platform til at finde kæledyret

Der er som skrevet mange ting der er vigtige at gøre sig overvejelser omkring. Når man som ældre er ved at være i mål med hvad man har at tilbyde et kæledyr og hvad der ellers er af muligheder, kan man begynde at kigge omkring for at finde det bedste match. Det er her hvor dyreportal.dk vil være et godt sted at starte.

På dyreportal.dk finder du for det første en brugervenlig platform der samtidig ikke koster penge for at surfe rundt på og med brugbare billeder og tekster samt kategorisering, er du hurtigt på rette vej til at finde det rette kæledyr.

 

Categories:

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden