Guide – alt du skal vide om tandkødsbetændelse

Døjer du dagligt med infektion og andre smerter i tandkødet? Bare rolig, du er langt fra den eneste. Hver dag vågner mange danskere fortvivlede med smertelig tandkødsbetændelse, som gør det svært at lave almindelige hverdagsaktiviteter. Derfor får du herunder en komplet guide til alt du skal vide om netop denne sygdom.

Hvad er tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse er mere almindeligt, end mange egentligt går og tror. Det er, som ordet tydeligt hentyder, betændelse i tandkødet. Denne betændelse forekommer ofte som et rødt og ømt område, der har en tendens til at bløde og gøre ondt, når du børster tænder.

Hvorfor opstår tandkødsbetændelse?

Den primære grund til at mange får skader og betændelse i munden er dårlig mundhygiejne. Tandkødet danner helt naturligt plak, som sætter sig på tænderne og i tandkødet som bakterier. Hvis man ikke sørger for at fjerne disse bakterier, gennem eksempelvis tandbørstning, kan der blandt andet forekomme betændelse i tandkødet. Derudover kan for hård tandbørstning, sukkerige drikkevarer, og uregelmæssige tandlægebesøg alle være grunde til, at der opstår betændelse i dit tandkød. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på dine tænder og dit tandkød!

Hvordan undgår man tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse er på mange måder uundgåeligt. Der er dog flere forskellige tung, du selv kan gøre for at forsøge at undgå hyppig betændelse. En af tingene du kan gøre for at forsøge at undgå diverse betændelser er, at du kan prioritere grundig tandbørstning hver eneste dag. Da du var lille fortalte dine forældre og tandlæger dig med sikkerhed ofte, hvor vigtigt det er, at du børster dine tænder hver dag. Dette er absolut ingen løgn! Faktisk er det mindst lige så vigtigt at børste tænder som voksen. Hvis du ønsker at have den bedst mulige tandhygiejne, og undgå diverse former for beskadigelser, skal du altså sørge for at børste dine tænder regelmæssigt og grundigt. Derudover kan du undgå og forebygge sygdommen ved hjælp af tandtråd. Tandtråd kommer ind mellem alle tænderne, og sørger derfor for, at du har god mundhygiejne i hele munden, og ikke misser et eneste spot. Der er mange, ting du kan gøre for at undgå betændelse og infektioner!

Categories:

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden