Gode råd til at vælge dit elselskab

Skal du vælge en ny el-udbyder, eller ønsker du at skifte? Her får du gode råd til, hvordan du vælger dit elselskab.

 

Sammenlign priser

Tag dig tid til at sammenligne priser og aftaler fra forskellige elselskaber, så du vælger den, der matcher dine behov. Vær opmærksom på, om der tilbydes faste eller variable priser, og om der er specielle rabatter eller fordele knyttet til bestemte. Elselskab her kan du blandt andet overveje, hvis du ingen binding ønsker. At være opmærksom på disse detaljer kan spare dig penge i det lange løb.

 

Hvornår skal du fra- og tilmelde et elselskab?

Når du står over for en flytning, er det vigtigt at huske at tilmelde og framelde dig el. Før du flytter ind i dit nye hjem, bør du tilmelde dig el hos det ønskede elselskab. Dette sikrer, at du har en strømforsyning fra dag ét. Samtidig er det lige så vigtigt at huske at framelde dig el hos din tidligere bolig, så informer dit tidligere elselskab om flytningen i god tid, så du ikke betaler for et unødvendigt strømforbrug. Så før du pakker kasserne og låser døren på din gamle adresse, og før du træder ind i dit nye hjem, skal du sørge for at dette er ordnet.

 

Fast eller variabel elpris?

Variabel pris

  • Med en variabel pris følger din elregning markedsudsvingene. Dette betyder, at prisen kan ændre sig måned for måned baseret på markedets dynamik.

 

  • Hvis markedet priser er lave, kan du drage fordel af lavere omkostninger. Dog betyder det også, at dine udgifter kan stige, hvis priserne stiger.

Fast pris

  • Med en fast pris har du stabilitet og forudsigelighed i dine udgifter, da prisen forbliver konstant i hele kontraktperioden.

 

  • Hvis markedspriserne stiger, er du beskyttet mod disse stigninger. Dette kan være en fordel, hvis du ønsker at undgå udsving i dine månedlige udgifter.

 

 

Categories:

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden