Er dit syn blevet dårligere med alderen? Sådan undersøges det

Betalt indhold

Det er helt naturligt, hvis du oplever, at dit syn er blevet værre med alderen. Det skyldes, at linsen i øjet med tiden vil miste sin elasticitet og blive mere stiv. Som et resultat af dette mister den til sidst sin evne til at stille skarpt på ting i forskellige afstande.

Oplever du, at din syn bliver værre, som tiden går, skal du derfor ikke tro, at det kun sker for dig. Tværtimod er det helt normalt. Det er især for personer over 40 år, at der sker en stor udvikling i øjet, hvorfor det anbefales, at man får udført en synstest hvert andet år herefter.

Få undersøgt dit syn med en synstest

For at vurdere, om dit syn er blevet dårligere, og du derfor har brug for nye briller eller kontaktlinser, skal du have udført en synstest. Det kan du få klaret hos de fleste optikere. Hvordan det konkret vil foregå varierer fra optiker til optiker, da de bliver udført forskelligt og ud fra behov.

Typisk vil en synstest bestå af en række spørgsmål til din livsstil og dine synsudfordring. Dernæst vil der blive udført en række målinger af dit syn og dine øjne.

Når dette er gjort, vil optikeren sammenholde disse oplysninger, hvorved der vil blive udført en vurdering af, om dit syn har udviklet sig. Har du briller eller kontaktlinser i forvejen, vil det også blive vurderet, om du har brug for en ny styrke i din synsløsning.

En synstest er ofte gratis

Du bør ikke holde dig tilbage fra at få udført en synstest. Hvis du ikke har den rette styrke i dine briller eller linser, kan det medføre, at du må knibe øjnene sammen for at se. Det er en stor ulempe, da det vil resultere i, at du på sigt udvikler spændingshovedpine.

Har du hidtil afholdt dig fra at få udført en synstest, fordi du tror, at det er en stor udgift, tager du fejl. Hos mange optikere koster det dig nemlig ikke en krone. F.eks. vil du snildt kunne finde en optiker, der kan tilbyde dig en gratis synstest i Køge. Der er også mulighed for at få lavet en gratis synstest andre steder i landet.

Få dit syn testet regelmæssigt

Det er meget vigtigt, at du sørger for at få dit syn testet regelmæssigt. Anbefalingen er, at du får udført en ny test mindst hvert andet år. Oplever du, at dit syn udvikler sig en del, kan det være fordelagtigt at få udført en synstest hvert år.

Viser det sig, at der er behov for ny styrke i dine briller, er det essentielt, at du ikke tøver med at skifte glassene ud.

Categories:

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden