Disse synsproblemer kan du opleve som ældre

Dit syn bliver værre med tiden. Det er der ikke så meget, du kan gøre ved. Til gengæld kan du glæde dig over, at det er muligt at få briller og kontaktlinser.

Med alderen kan du dog også ende med at blive ramt af deciderede synsproblemer og øjensygdomme. Det er naturligvis ikke alle, der bliver ramt af dette, men nedenstående øjensygdomme rammer hvert år mange danskere – særligt den ældre del af befolkningen.

Grå stær

Grå stær skaber uklarhed i øjets linse, hvilket resulterer i et tiltagende dårligere syn. Mange bliver ramt af dette, og derfor bliver der hvert år udført omkring 45.000 operationer for grå stær i Danmark.

En sådan operation er ambulant, er smertefri og er klaret på cirka en halv time. Omkring to til tre procent mister noget af synet ved operationen, hvorfor man kun skal overveje en operation, hvis der ikke er andre løsninger.

Alderspletter på nethinden

Her er der tale om det største synsproblem i vores del af verden. Det er årsagen til, at omtrent 5.000 danskere hvert år mister deres læsesyn. Heldigvis bevarer man dog orienteringssynet.

Som ordet, alderspletter, antyder, så er det kun ældre, der bliver ramt af dette. Det gælder for ældre over 50-60 år. Det er med en vitamin- og mineralbehandling muligt at behandle sygdommen.

Grøn stær

Hvis man oplever et forhøjet øjentryk, så kan det føre til skader på synsnerven, hvilket kaldes for grøn stær. Dette vil resultere i, at orienteringssynet og siden også læsesynet bliver ødelagt.

Det er naturligvis vigtigt at nævne, at det er muligt at behandle denne sygdom, hvilket som regel sker med øjendråber. I nogle tilfælde kan en eventuel operation være nødvendig, så blindhed kan undgås.

Mange oplever blot nedsat syn

Det er bestemt ikke alle, der bliver ramt af en form for øjensygdom i takt med, at de bliver ældre. Dog vil langt de fleste opleve, at deres syn bliver dårligere. Det betyder, at det vil være nødvendigt at benytte enten briller eller kontaktlinser.

Da synet kan blive forværret markant med tiden, er det vigtigt at gå til synstest hvert år. Det anbefales, at du bruger den samme optiker hver gang. Bor du f.eks. i Haslev, så find en populær optiker i Haslev, hvor du kan blive fast kunde.

Categories:

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden