De mest almindelige tegn på synsproblemer

Betalt indhold

Det er helt naturligt at være i tvivl om, hvorvidt man har et dårligt syn eller ej. Det er især tilfældet, hvis man ikke før har fået udført en synstest hos en optiker eller øjenlæge. Er du i tvivl om, hvorvidt du har nedsat syn, bør du læse om de mest almindelige tegn herunder.

1. Regelmæssig hovedpine

Et af de mest udbredte tegn på dårligt syn er hovedpine. Har man problemer med sit syn, er det meget normalt, at det fører til hovedpine. Det vil dog især være tilfældet, hvis man lider af langsynethed.

Du kan blive ramt af hovedpine, hvis du har siddet foran din computer i lang tid. Igen er det især tilfældet, hvis du er langsynet, da det kan være meget trættende for langsynede at holde fokus. Forsøger de hele tiden at se klart, kommer hovedet derfor på hårdt arbejde.

2. Du kniber dine øjne sammen, når du ser fjernsyn

Oplever du, at ting der er langt væk er utydelige? Det kan f.eks. være, at du synes, at vejskiltene er utydelige på afstand, når du kører bil. Føler du, at du ofte tager dig selv i at knibe dine øjne sammen, hvis du har brug for at se på afstand? I så fald kan det skyldes, at du er nærsynet.

Som nærsynet kan du opleve, at du kan have svært ved at se objekter på afstande. I dette tilfælde vil du formentlig have brug for enten briller eller kontaktlinser. En synsprøve vil kunne belyse, hvor godt dit syn er, og hvordan der bedst kan tages højde for eventuelle problemer med nærsynethed.

3. Du føler det udfordrende at køre bil i mørke

Er du ikke helt tryg ved at køre bil om aftenen eller om natten, hvor der er mørkt udenfor, kan det skyldes, at du døjer med nedsat syn. Er det tilfældet, bør du søge optiker hurtigst muligt.

Der kan være flere forskellige årsager til, at du synes, at det er udfordrende at køre, når det er mørkt. Det kan f.eks. være, at du føler, at du bliver blændet af lyset fra de modkørende biler, eller at lyset fra gadelamperne generer dit syn. Hvis du oplever dette, døjer du sandsynligvis med nærsynethed, der netop kan blive forværret, når mørket falder på.

Ønsker du at vide, om det også er tilfældet for dig, bør du finde et sted, hvor du kan få udført en synsprøve i København, hvis det er her, du bor.

Categories:

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden