Spar penge – udskriv KUN sort/hvid

Vidste du, at du kan spare mange penge ved kun at printe ud i sort og hvis? Den er god nok! Blækpatroner er den stille dræber, når det kommer til økonomien både derhjemme og på arbejdet. Printbehovet er slet ikke så stort i dag, som det var for 20 eller 30 år siden, men det er der stadig.

Her kan du læse mere om, hvordan du styrer dine udgifter til print og blækpatroner. Lige fra indkøb af blækpatroner til typen af printer, du bruger – her får du svar på det hele!

Blækpatroner til arbejdspladsen

På arbejdspladsen er blækpatroner en nødvendighed. Det er ikke alt, der bare kan sendes digitalt, og nogle ting skal printes, underskrives eller sendes eller gemmes som en fysisk kopi.

På arbejdspladsen kan det være en rigtig god idé at investere i en printer, der giver dig mulighed for enten at printe i farve eller i sort/hvid. Nogle gange er det trods alt nødvendigt med farver, fx ved officielle dokumenter – men sort/hvid burde kunne gå i hverdagen.

Hvis du har flere medarbejdere, der ikke er så gode med teknologi, så sørg for at instruere dem i, hvordan de printer korrekt. Nogle gange kan en printer nemlig også finde på at printe med farver, selvom dokumentet fra digital kun er sort og hvid. Farverne bliver blandet i for at give mere dybde, der i sidste ende er irrelevant for det endelige resultat.

Blækpatroner til hjemmet

Printbehovet i hjemmet er ofte markant mindre end på arbejdspladsen, men dét betyder ikke, det ikke er væsentligt. Hvis du har et moderat printbehov og printer med jævne mellemrum, vil du ikke opleve, at dine blækpatroner tørrer ud mellem brug.

Men lige netop dét kan blive et problem, hvis dit printbehov kun er i perioder eller er meget småt. Det kan for eksempel være i forbindelse med salg af varer fra hjemmet, hvor der skal printes pakkelabels, eller det kan være på grund af skoleafleveringer.

Uanset hvad, så prøv at få en idé om, hvordan printbehovet i hjemmet er. Det kan hjælpe dig med at regulere mængden af toner eller blækpatroner, du har, og også hvilken printer, du ender med at stå med – for dét er nemlig også en relevant faktor, du skal medregne.

Hvor kan man købe gode blækpatroner?

Du kan købe blækpatroner samme sted, du ville købe printer eller andet elektronik. Mange store varehuse og supermarkeder har dem gerne stående, men det betyder ikke, de har lige præcis dét, du skal bruge.

Blækpatroner finder du bedst på nettet, hvor du også nemmere kan finde gode tilbud. Når blækpatroner ikke er sat i printeren, tørrer de ikke ud, og derfor kan det være en god idé at købe flere, når der endelig er et godt tilbud.

Du kan købe blækpatroner og tonere på mange forskellige hjemmesider, der specialiserer sig indenfor printere – for eksempel sider som Tonerland, der har masser af gode tilbud og erfaringer. Når du køber på nettet, slipper du desuden for at stå i en støjende butik, og du kan tage dig tid til at overveje, hvad du vil have og har brug for.

Sådan får du dine blækpatroner til at holde

Blækpatroner, der tørrer ud i printeren, er noget af det værste. Det er et spild af penge, og oprydningen kan være intet andet end en gene. Men hvordan får man blækpatroner til at holde?

Du skal ikke tage blækpatronerne ud, når de alligevel er sat i. Det vil ødelægge dem og spilde dem endnu hurtigere. I stedet skal du være taktisk.

Når du har blækpatroner i, så brug printeren med jævne mellemrum. Det kan være svært at finde ting at bruge den til, og det kan virke som et spild. Men find konstruktive ting at bruge det på. Billeder af din familie, dine venner eller gamle kæledyr, som bare har ligget på computeren uden rigtig at blive set, kan du printes ud og sættes i ramme.

Dét er også en billig måde at udsmykke dit hjem og gøre det mere personligt. Printerpapir er sjældent samme kvalitet som fotopapir, men i ramme bliver det stadig flot.

Den rigtige printer

Den rigtige printer kan hjælpe dig med at spare masser af penge i det lange løb. Det er pengene værd at investere i en lidt dyrere printer med billigere toner og blækpatroner, som kan holde længere og printe i bedre kvalitet, frem for én, der er billig her og nu.

En printer bør ikke være et impulskøb, selvom der måske er et godt tilbud. Om så du bare skal printe dokumenter og er ligeglad med, hvilken billedkvalitet, den kan printe med, så kan en billig printer hurtigt blive dyr i drift.

Læs i stedet anmeldelser på nettet, inden du køber, så du kan få dig en idé om, hvordan printeren faktisk fungerer, og om den er et match for dig.

Categories:

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden