Seniorer bør overveje en tur til USA

Som senior er der ofte tanker der leder hen på at rejse afsted enten alene eller i flok, men oftest er det til den spanske kyst eller lignende destinationer der ligger seniorerne på sinde. Det kan der være flere grunde til, men faktisk bør de overveje at prøve med et smut til USA i stedet.

Der kan være behov for at komme væk fra den travle hverdag selv for senioren

Mange siger at man som senior eller som pensionist ikke får andet end tid. Denne udtalelse passer dog ikke helt på alle seniorer og faktisk er den virkelige verden oftest en hel anden, hvor seniorfolket hele tiden har planer for de næste par dage. Det kan derfor være lige så vigtigt for disse personer at tage af sted på ferie et helt andet sted end i Danmark.

De fleste pensionister og seniorer søger mod den spanske solkyst eller lignende steder, når der skal kobles af og rejses lidt på afstand fra den travle hverdag man hurtigt kan få derhjemme, fordi alle forventer at man nu har tiden til det hele. De fordele og mange grunde der ligger til denne destination kan dog også findes ved en tur til USA og den eneste forskel vil som regel være at der skal søges om et ESTA eller et visum, for at rejse over Atlanten.

Danske statsborgere er visumfrie i forhold til USA og du kan nøjes med at søge om et ESTA

I de helt gamle dage skulle man som dansk statsborger altid ansøge om et visum, men dette ændrede sig for nogle år siden, hvor Danmark blev et visumfrit land i forhold til USA. Kort efter at Danmark kom med på listen over lande der ikke skulle ansøge om et visum ved indrejse og ophold i USA skete der dog det, at USA blev ramt af det der betragtes som et af verdenshistoriens største terrorangreb, nemlig 9/11.

Efter 9/11 var USA nødt til at stramme op på reglerne for hvem der kunne lukkes ind i de Amerikanske Stater og der blev herefter et krav om at alle visumfrie danske statsborgere skulle ansøge om et ESTA, som ville kunne fungere som deres rejsetilladelse. På denne måde ville man ikke skulle igennem de langsommelige og krævende processer i forhold til et visum, men stadig ville der være tale om en form for sikkerhed for USA.

Om det er fordi seniorer stadig tror at der skal være tale om en omfattende ansøgningsproces af et visum for at rejse til USA eller om det er fordi de synes det er mange timers flyvetur er ikke til at sige, men nu er den omfattende ansøgningsproces i hvert fald elimineret.

Categories:

Vi samler anmeldelser, priser, ekspertråd og tests. Vores guides er baseret på research og uvildige tredjeparts forbruger-tests.Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

OBS: Betalt indhold kan forekomme på siden